13 drenten..

P1010547 (1280x960)

Op een laatste dag in mei, 13 drenten frank en vrij.
hun koppen bij elkaar, een wolk van wit bruin haar!

 

Onze tuin heeft de zware test doorstaan. Ze is “drentenproof”!! Nu moet ik toegeven dat ze in het dagelijks leven al is ingericht op 2 drenten. Veel gazon, weinig perken, een slim geplaatst hekje om een gewoonte loopje door een bloemenbed te voorkomen, en alles hermetisch dubbeldraads afgemaakt. Het is altijd even afwachten of er niet ergens nog een zwakke plek zit, en het is evolutionair vastgelegd dat “de natuur overal een oplossing voor vindt”, maar zelfs meesteres gaatjesvinder Belle uit het Faes roedel vond deze keer niet de oplossing.

P1010543 (1280x960)

We waren samengekomen om onze honden te bewonderen, overgrenzende moppen te vertellen en te wandelen in het Roosterse Maaslandschap. De wandeling voerde ons via Kokkelert rechtstreeks naar de Maas. Helaas hebben Cartouche en Heros nog altijd een appeltje te schillen.  Je merkt helemaal niet dat ze schijnbaar elkaar constant in het oog houden, want ze kijken niet naar elkaar, grommen niet naar elkaar maar als die 2 elkaar dan los tegenkomen…….Ik denk dat Heros niet vergeten is dat zijn favoriete zusje Hera, twee jaar geleden, twee dagen achter elkaar een paar uur weg is geweest,  ze naar vreemde vent rook toen ze terugkwam, en tot overmaat van ramp zwanger bleek te zijn!!

Verder eigenlijk weinig incidenten te melden, behalve dat Steven zijn bril heeft verloren en we bijna omkwamen van de dorst. De honden niet, die hebben geproefd van het Maaswater  en lekker gepootjebaad. Gelukkig is er in Roosteren één kroeg, maar………die was gesloten. Toch heeft Peter van café de Tramhalte de deuren opengegooid en hebben we genoten van een paar frisse biertjes. Peter had natuurlijk snel in de gaten dat de meerderheid van de gasten bestond uit Belgen en kreeg diegenen met de meeste praatjes een mooi Jupiler  glas met de Nederlandse vlag cadeau en een oranje T shirt. Ook de dames kregen een hip Ray Ban modelletje brilletje en waren we allemaal als kinderen zo blij.

P1010592 (1280x960)

 

De voorziene wandeling werd vanwege het toch warme weer royaal ingekort, en dat is natuurlijk jammer, maar biedt weer perspectief tot een vervolg. Weer thuis aangekomen gingen de gesprekken al weer snel over onze drenten en met name Harry en Yvonne, de baasjes van Kari en Saku wilde alles weten over dit zootje ongeregeld en je zag ze denken  “aha, zit dat zo!” Saku zelf was niet echt onder de indruk van haar schoonmoeder, en zitten we altijd te letten op de reuen.., ditmaal waren het de dames die elkaar eens goed de waarheid vertelde.

Lobke, zusje van Lennaert, pakte het nog het slimst aan. Zij heeft het vermogen zich onzichtbaar te maken en zich niet te mengen in familie twisten. Maar als alle honden uit de keuken weg moeten bij het eten, blijkt dan toch opeens Lobke alleen in de keuken te zitten bij al dat lekkers. Krijgt het Faes-roedel in de schuur het avondmaal geserveerd, en moet de deur dicht zodat er rustig gegeten kan worden, en hebben we toch echt tot 3 keer toe geteld en opgelet dat er maar vier honden in de schuur zitten, blijkt na 10 minuten dat ook Lobke in de schuur zit! Gewoon lekker meesmikkelen!

De 4 tienermannen….die hebben we al helemaal niet gezien! De kersenvlaai, cola en chips werden meegesleept naar het gamehol en reken maar dat die het reuze naar hun zin hebben gehad!

Er gingen al geluiden op over een vervolg……..en wie weet trippelen dan dapper een aantal pups van Saku en Lennaert mee…

P1010612

Zie ook het Bas en Belle blog!

P1010552 (1280x960)

P1010583 (1280x960)

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “13 drenten..

  1. geweldig dat dat zo kan! Moet een prachtige aanblik zijn geweest die 13 boeven met vlekken…ok, ok, die hippe brillen stonden de dames ook niet verkeerd, maar ze kunnen toch echt niet tegen al dat vlekkengepeupel op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *