Afleiding..

Het valt niet mee!  Zon- en feestdagen zijn verworden tot peins-dagen.  Gelukkig is er veel afleiding in de vorm van Christian, familie en vrienden. Ook de beestenboel  behoed me voor ontsporen.

Voor een portie endorfine ging ik deze week naar Marij en Jaap. Hun superkampioen Bonita had nl. haar eerste nestje gekregen. Ik moest me haasten want de pups waren al zeven weken. Sandra ging mee en de beschuit met muisjes met de kleurtjes roze en blauw stonden al klaar. Ik wil iedereen serieus waarschuwen….”pas op” als je naar border collie-pups gaat kijken. Je moet erg sterk in de schoenen staan om niet toe te geven aan je impuls…”hebben, hebben, willen, nu, hebben” . En dit geldt dus ook voor drenten-pups, te lief, te zacht, te verleidelijk…

Zaterdag was de Clubmatch georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Patrijshonden.  Ik had Cartouche ingeschreven, zomaar….omdat hij nog zo mooi en fit is voor zijn leeftijd en hij ook een verwarrende tijd achter de rug heeft. Nova en Lennaert bleven thuis. Ik had een druk programma met strakke planning, mensen die ik zou ontmoeten, honden die ik moest bekijken, bloed en papieren in ontvangst nemen, praten over reuen, praten over bizarre situaties enz.

Op de parkeerplaats werd ik al warm onthaald binnen de Deense-Belgische enclave met hun mooie honden Mira, Kenzo, Falcon en Kiet.  De clubmatch verliep vlotjes, en hoewel de lat hoog ligt tijdens zo’n dag behaalde de Denen, de Belgen en de Limburger een U van Uitmuntend. Kiet afkomstig uit de Faesroedel werd zelfs nummer één binnen de Openklasse Reuen, en daar zijn altijd veel inschrijvingen, dus veel concurrentie.

Cartouche kwam uit in de veteranenklasse….als een jonge hond die meer interesse had in geurtjes en mensen liep hij door de ring met als resultaat dus een U…niet slecht voor een senior van bijna elf, zevenenzeventig jaar in mensenjaren! Zijn baasje zou trots op hem geweest zijn.

Falcon, Made in Denmark

Keurmeester Wellens zet Kiet op de eerste plaats Openklasse reuen. Fantastisch resultaat voor de Faesroedel!

De ontlading. Luc eigenaar van Kiet had hem uitbesteed aan Simonne die dus op de 1e plek terecht kwam. De zoon van Kiet, Kenzo behaalde een 3e plaatsing.

De Deense fokkers van Mira en Falcon waren ook aanwezig. Mira behaalde een zeer verdienstelijke U.

Marcel had de handling van Cartouche overgenomen. Een hele mooie Uitmuntend viel Cartouche ten deel en 3e plaatsing.

 Op de site van de vereniging staan ook nog mooie foto’s die helaas niet te downloaden zijn, dan maar de snelkoppelingen!

Cartouche:
https://drentschepatrijshond.org/evenementen/clubmatch/foto-s-kcm/singleimage/clubmatch/KCM_2017_SFEER/_N4A2157-JPG/

https://drentschepatrijshond.org/evenementen/clubmatch/foto-s-kcm/singleimage/clubmatch/KCM2017-Prijswinnaars/_KKA9039-JPG/

Kiet: 
https://drentschepatrijshond.org/evenementen/clubmatch/foto-s-kcm/singleimage/KCM2017-Prijswinnaars/_KKA9025-JPG/#image

Kenzo:
https://drentschepatrijshond.org/evenementen/clubmatch/foto-s-kcm/singleimage/KCM2017-Prijswinnaars/_KKA9028-JPG/

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Afleiding..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *