Afsluiting..

IMG_4753

Bij een opleiding hoort een examen of op z’n minst een generale. Zaterdag was het voor Nova zover. De onderlinge proef stond op de agenda. We werden verwacht op “Landgoed Blueberries Criens” te Haelen. Tijdens de rit ernaar toe betrok de lucht en begon het te regenen. “Tja…hoort helemaal bij deze opleiding” dacht ik want bijna alle lessen op één na regende het en daalde wel eens de stemming tot mineur. Maar de zon brak door en was het al snel dampend heet.

Ik was wel een beetje benieuwd hoe Nova er nu echt voor stond. We hadden toch een aantal lessen gemist door respectievelijk loopsheid, 2 shows, een blessure, een familiedag en een zware griep die maar bleef aanslepen. maar de laatste weken had ik met Nickels, Hilde en René goed en gevarieerd getraind.

Maar het meisje deed het goed…niet alles perfect maar wel een dusdanig prestatie op alle proeven dat ze met een mooie B naar huis mocht. Het hoogst haalbare. Later kreeg ik ook de resultaten van de andere honden en werd haar prestatie nog meer waard. Als jonge drent heeft ze het echt voortreffelijk gedaan…..en oké we hebben wat punten laten liggen maar sommige waren ook mijn schuld. Zo had ik bij apport over water de lijn naast me neergelegd. Ze kwam terug en klauterde omhoog langs de glibberige en modderige kant. Mijn bedoeling was de eend met 2 handen aan te pakken zodat ik zeker wist dat ze niet zou vallen. Net voordat ze ging zitten zei de keurmeester..”denk aan het lijntje”. In plaats dat ik bleef bij mijn oorspronkelijke plan maakte ik een grijpbeweging naar het lijntje maar liet ook Nova de eend los omdat ze dacht dat ik naar de eend greep…en zo waren er nog wat misverstanden. Maar nu weet ik het weer…wat er ook gebeurt ik blijf bij mijn eigen plan en inschatting. Dat werkte vorig jaar perfect bij Lennaert en dat zal het ook doen bij Nova. Ze steekt grote broer naar de kroon. Die was 3 toen hij zijn diploma haalde, en mijn madammeke pas 1,5 jaar. Lennaert is wel wat beter in de afwerking maar fanatiek en gedreven zijn ze allebei. Tophonden!!, al zeg ik het zelf. Allebei dezelfde moeder maar verschillende vaders. Geen schot-angst, geen watervrees en een enorme will to please! <3

 

IMG_4755  IMG_4752

Onderstaande berichtje stuurde Nova naar de fokker en de eigenaar van de dekreu:

Hee Paps(Jantine) en Mams (Jan), ik had vandaag de afsluitende proef van mijn knjv jachtopleiding. Begonnen met 28 honden, draadharen, kortharen, langharen en nog meer met haar, er zat geen kale hond tussen. Er vielen er een hoop af en het was vaak afzien door het slechte weer al maanden lang. Maar ik heb de drenten-eer hoog gehouden en allemaal goeie punten gescoord, dus een B diploma. Het was nog wel niet helemaal voor het eggie…maar ik hoop dat jullie trots op me zijn want ik heb erg mijn best gedaan. Maar wat is je best doen als je zo graag werkt en je passie niet kan verbergen, dan gaat het bijna vanzelf. Goed Hé! Die andere honden zijn vaak supergoed in één bepaalde proef…nou ik ben dan wel niet altijd de beste op één proef maar constant goed op alle proeven. Zo zijn wij drenten, dapper, sterk en slim. Uiteindelijk kregen maar 5 honden een B diploma en daar was ik bij! Vrouwtje is zoek…die zit ergens in de zevende hemel…maar die komt vanzelf wel weer naar beneden. Heel veel liefs!

Jullie kleine meisje Nova!

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Afsluiting..

  1. En ook heeft het soms bloed en tranen gekost, zeker hoort er een dikke proficiat voor de voorjager bij , met soms een boze blik en … van in Nederland doen we het zo of zo heb je het er super mooi vanaf gebracht en ben je de naam voorjager alvast waardig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *