Allemaal show..

 

Lando!

Lando!

Hilde het baasje van Lando laat  weten dat het toch zo moeilijk is om een goede foto te maken van een aankomende dekreu, en ik kan dat alleen maar beamen. In je eentje lukt dat niet! Iemand moet zorgen dat je hond expressief en energiek eruit ziet en de ander moet maar zoveel mogelijk foto’s maken in de hoop dat “de” foto er tussen zit.

Ik dacht eens slim te zijn door een zak met oud brood in een boom te hangen, en daar zou Lennaert vast intelligent naar gaan kijken. Lennaert heeft dat toen inderdaad expressief, energiek en atletisch  aangepakt, maar was de foto toch niet geschikt voor de dekreuenlijst. Op het moment staat hij met een Pippi Langkous kapsel op de lijst, maar hij was toen nog wel erg jong. Hij en Lando en nog een reu zijn veruit de jongste gasten op deze lijst, en dat zie je ook. Maar ze hebben nog tijd om “uit te zwaren” zoals dat heet en kunnen ze nog jaren op de lijst prijken, maar ik ga toch proberen of ze zijn profielfoto willen veranderen!

Rechtop

Intelligent genoeg?

28 juni gaan Lando en Lennaert naar de  jaarlijkse Clubmatch van de Nederlandse vereniging. Moeder, Hera  gaat ook mee en ook Saku, Lennaert zijn meisje zal zich laten zien en dan zitten moeder en schoondochter waarschijnlijk in dezelfde klasse!

Ook tijdens zo’n show moeten de honden zich fit en stralend presenteren en dat is nooit een probleem geweest. Wel de aanwezigheid van andere reuen en de reactie daarop zou hen wel eens kunnen opbreken. Vanaf nu is het weer oefentijd; netjes lopen, vierkant staan, tandjes laten zien, ballen laten voelen, uitgestrekte draf, en ook de vrouwtjes moeten flink in training!

Lennaert-kopvorenschuin

Pippi Langkous!

 

express13 - KERSTSHOW 2013 -20131221 - 14 - 56 - Kerstshow 2013 - Kynoweb - 20131221 - 14 - 5656 - 06 - 06

Ze kunnen het wel!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Allemaal show..

  1. persoonlijk vind ik die energieke foto geweldig voor op de dekreuenlijst; het zegt toch alles over de hond in kwestie? NIet dat die Pippi Langkousfoto niet goed is…die is ook sjattig, maar de vraag is of Lennaert sjattigheid wil uitstralen haha…leuk beschreven weer Jeanny!

  2. We gaan dus een mini familiereünie tegemoet eind juni in Barneveld. En het is zo dat het nemen van een “staatsiefoto” van een Drent een haast onmogelijke opdracht is . Net als een actiefoto nogal eens alleen een neus of een staartpuntje oplevert. Toen de digitale fotografie 15 jaar geleden opgang maakte werd het al wat goedkoper omdat er geen filmpjes moesten ontwikkeld worden, maar de toestellen waren zo traag dat voor het maken van serieuze opnames ook meer geluk dan kennis van toepassing was .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *