Amazing….

logotest-11

Aan de voorbereidingen zal het niet liggen. “Amazing Postert” wordt een feest.

Broer Joep en zonen zijn alweer maanden in de weer om de Postert een acht te geven op de schaal van Richter. Ik overdrijf natuurlijk maar de drum en de bas, de trööt en de sjuuf zullen de hartslag overnemen vanavond. Een muziekspektakel, een avondje trippen op evergreens gestoken in bombastische arrangementen.

Dagelijks hebben we de voortgang kunnen lezen en kwamen al veelbelovende repetitiemomenten voorbij. Ook de media besteedt er de nodige aandacht aan “ Amazing wil verbazen”, legt organisator Joep Bustin uit, en als je het snel uitspreekt, dan hoor je ‘mee-zing’.  Dat is precies wat we willen bereiken: dat het publiek meezingt. Daarom zijn de songteksten van alle nummers die onze harmonie speelt op grote schermen te zien.”

De harmonie Wilhelmina wordt aangevuld met een combo. Meer dan 30 nummers, van pop tot rock en van licht klassiek tot Limburgstalig, staan op de playlist in de tot concertzaal omgetoverde sporthal. Een hoofdrol is overigens ook weggelegd voor leerlingen van de plaatselijke basisschool De Draaiende Wieken. De after-party wordt verzorgd door de Zuid-Limburgse band 10 Feet Up. Een nieuw onderdeel van Amazing Postert is dit jaar ‘Sjlaonde Herrie’. Alle slagwerkers uit heel Limburg zijn uitgenodigd…hoeveel het er zijn…dat weet ik niet…maar het zal een letterlijk en figuurlijk spektakel zijn.

En altijd denk ik dan aan mijn ouders….ze waren gek op dit soort uitspattingen en hoewel ze ziekelijk en slecht ter been waren, als er iets borrelde in Posterholt, waren ze opeens wonderbaarlijk genezen en hadden nergens last van. 🙂

In 2013 bracht de harmonie tijdens zo’n amazing moment “Sorry” ten gehore met neef Dennis als solist. Een paar maanden later speelde hij dit voor mijn overleden moeder. Het blijft mijn favoriet en ik luister er nog geregeld naar. Een beetje een rommelige opname met in het begin wat ruis en luidruchtige mensen die stilvallen, gemaakt met een mobieltje, maar wat mooi en nog altijd rechtstreeks naar het hart.

https://www.youtube.com/watch?v=SQmSqjWvTuU

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Amazing….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *