Ambitie..

P1050375 (1280x960)

De jachttraining met Nova schiet al op. Bijna alle onderdelen van de proeven zitten nu in het wekelijkse trainingsprogramma. Ze doet goed haar best, is gedreven en fanatiek, maar vindt een nette afwerking tijdverspilling. Lennaert stopt je bij wijze van spreken het apport in je achterzak en moet je je schrap zetten dat hij je niet omver loopt….Nova stopt twee meter van te voren en heeft dan de neiging om het apport neer te gooien met een uitdrukking van “die dummy is niet fris gewassen” of “Blehh, op dat blok zit nog kwijl van Lennaert”.
Maar bijna alle proeven eindigen met een “modelapport” dus het madammeke zal haar attitude toch bij moeten stellen.

Het eerste weekend van september zou ze officieel haar eerste knjv proef lopen. Ik schrijf “zou” want door een wijziging in het reglement van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging is dit helemaal niet zeker. Had ik als cursist gewest Limburg nog voorrang tijdens de proef in Sint Odiliënberg….nu dus niet meer. Leden van de KNJV gaan nu ten alle tijden voor, ook al wonen ze in Friesland.

Dat is een behoorlijk streep door mijn planning. In Beesd is er een proef alleen voor Drentsche patrijshonden en wetterhoun, en daar heb ik wel voorrang. Maar die proef is al 29 juli en ik had juist gepland om daar met Lennaert naar toe te gaan. Het kan dan wel…theoretisch…twee honden “voorjagen” tijdens eenzelfde wedstrijd, maar iedereen die al eens een wedstrijd heeft gelopen begrijpt wel dat dit een hels karwei wordt. Bovendien is Nova er dan misschien nog niet helemaal klaar voor.

Vorig jaar tijdens de vakantie in Frankrijk had ik alle oefenmaterialen, behalve wild, meegenomen. Bijna dagelijks zocht ik met Lennaert een steeds wisselen plek in het stroomgebied van de Charente op, friemelde de blauwe paaltjes in de stenige bodem en stuurde hem tientallen keren “over” de Charente of een zijriviertje. In Nederland is echt wel veel water, maar is alles aan regels gebonden. In Frankrijk natuurlijk ook, maar was ik niet op de hoogte, en gevoelsmatig ben je dan ook niet in overtreding. 🙂 Die oefenstage gaf vertrouwen en had daarna nog volop de tijd om naar het eerste weekend van september toe te werken.

Ik heb nog 5 dagen de tijd om te besluiten wat te doen, want dan starten landelijk de inschrijvingen…

13254620_1080801715310244_3645198055389111004_n

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *