Beetje eng en nuttig….

P1020187 (800x685)

Trouwe Lennaert!

 

Vader en zoon lijken niet op elkaar. Natuurlijk het zijn allebei patrijshonden met alles erop en eraan, en de meeste mensen hebben moeite om ze uit elkaar te houden. Ze hebben ook allebei het karakter van een Drentse patrijshond……maar toch zijn ze zo verschillend.

Cartouche staat vrij in het leven!  Rennen, snuffelen, afdwalen, “nu ben ik moe!”, eten, drinken, “jippie de meisjes!!!”

Lennaert is een beetje eng! Die luistert naar gesprekken en kijkt van links naar rechts naar diegenen die aan het woord is. Die leest lichaamstaal en herkent patronen. Hij zit stil, rustig en spreekt met zijn oren en pupillen!  Hij is altijd in de buurt en stuur je hem 100 keer naar buiten en doe je alle deuren dicht, 5 minuten later staat hij alweer naast je!

Zo’n bedachtzame attente hond heeft natuurlijk prikkels nodig en jammer dat hij een vrouwtje heeft getroffen dat zich het dummy gooien nog niet eigen heeft gemaakt…..

Na wat zoek oefeningen was het apporteren aan de beurt vloog de dummy hoog en ver.. en hoog….en ………bleef hoog hangen in de kastanjeboom!

P1020194 (800x600)

Tja en nu???

Met hulp van zoonlief proberen via een 3 punter worp de dummy uit de boom te knikkeren.  De dummy kwam niet in beweging! Dan maar stunten met de “snoekhaak” van opa! En na wat slingerachtige worpen a la Thierry la Fronde kwam de dummy los. Die haak heb ik al 10 keer in mijn handen gehad om weg te gooien……………maar steeds bewijst hij zijn bestaansrecht, gewoon een nuttig instrument!

P1020197 (800x434)

Goed mikken!

 

P1020195 (800x600)

Bijna een driepuntertje!

P1020200 (800x600)

De “snoekhaak” van opa!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

4 thoughts on “Beetje eng en nuttig….

  1. Daar dacht ik in eerste instantie ook aan Louis… Mijn tweede gedachte was zoals in dat promo filmpje voor verzekeringen…” gelukkig heeft ze meer verstand van schilderen”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *