Bekend terrein…

P1020845 (1024x768)

Brrrrr…best koud, het vroor net niet, of net wel!! De thermometer in mijn auto gaf precies 0 graden aan! Overal had ik vrolijke aankondigingen gehoord en gezien van strakke blauwe luchten met een lenteachtig zonnetje, maar dat viel even tegen in het zuiden des lands!

Netjes op tijd waren Lennaert en ik op de afgesproken plek in Posterholt voor de jachttraining.  In de kantine was ik wel eens geweest want daar had mijn broer Joep zijn 50tigste verjaardag gevierd en die avond was een aaneenschakeling van bizarre sketches, ondeugd, parodieën, schutterij manoeuvres, een goeie muziekband en veel eigen geproduceerde live-muziek. Mijn  neven gebruikte een tractor met lopende motor als beat voor hun combo.https://www.youtube.com/watch?v=S4zFlZBq0l0

We waren toen bezig met het opruimen van het ouderlijk huis en Joep had zijn zegje gedaan………”det en det wil ich neet!!!”…….dat had hij beter niet kunnen doen want dan verschijnen er duivels hoorntjes op mijn kop, en wat is er leuker dan mensen verrassen met zaken “die ze niet willen”!! Hij moest heel veel “cadeautjes” uitpakken die avond zoals het smyrna tapijt geknoopt door mijn moeder, de porta potti in jaren 70tig kleuren, met inhoud, uit de caravan, het rokende jongetje uit de zigeunerschilderijen reeks en nog meer zaken die volgens hem beter rechtstreeks naar het stort gebracht moesten worden. Met een glimlach heeft hij alles uitgepakt en hij zag er wel de humor van in, en ik verdenk hem ervan dat hij toch nog alles stiekem bewaard heeft………………………………………maar ik dwaal gigantisch af!

De jachttraining bestond vooral uit het opnemen van veel informatie en werden alle proeven door een ervaren hond en instructeur voor gedaan. Lennaert  dacht dat we gingen wandelen dus die wilde kopwerk verrichten en kon ik me met moeite staande houden op de glibberige ondergrond……..totdat hij de instructeur en hond in de gaten kreeg en was hij alleen nog maar een en al aandacht! Volgende week mag hij het zelf gaan proberen met 25 andere honden die verdeeld worden over een 5-tal groepen. We hebben er zin in……!!

P1020840 (1024x768)

De kennismaking!

P1020841 (1024x768)

 

P1020849 (1024x768)

Een en al aandacht!

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Bekend terrein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *