Bezelhonky tonk..

In plaats van trainen in Beerse trokken we met een aantal mensen naar Eefde. Kennel de Bezelhonk organiseerde de jaarlijks terugkerende “BezelhonkBokaal”.  In een ontspannen sfeer krijgen honden en eigenaars de kans te kijken waar ze staan wat betreft gehoorzaamheid en wil to please. Er worden serieuze proeven uitgezet met nog serieuzere keurmeesters. Het is ook een uitgelezen moment om andere fokkers te ontmoeten en steels te kijken naar al dat reuengeweld. Een reu op een show laat niet altijd zien wat hij in huis heeft, en nu moeten ze wel alles uit de kast halen!

Verbaasde blikken en vragen! “Zijn jullie helemaal vanuit  België naar Eefde  gekomen om met een hond een eend uit het bos te halen?  Ja Louis, probeer dat maar eens uit te leggen!

Nova en ik hadden niet zo ons dagje. Nova plakt als een stickertje aan mij en normaal is hier niets mis mee. Dat is alleen maar makkelijk want weet je altijd waar ze zit en zal ze ook niet weglopen. Tijdens de proef brak het ons op. Net de proeven waar enige zelfstandigheid werd gevraagd gingen mis. Nu kan ik wel verzachtende omstandigheden aanvoeren voor ons allebei, en het eigenlijk de planning was dat ze nu een nestje zou hebben, en we op de valreep besloten hebben het jaar toch af te sluiten met wat serieus werk….maar gezakt blijft gezakt.

Libre, zusje van Lennaert, deed voor de eerste keer mee aan een wedstrijd en behaalde samen met haar voorjaagster Karine een C diploma en dan ook nog eens de 2e plaats in de C competitie. Ze genoten duidelijk allebei van de proeven en de chemie tussen hen was goed zichtbaar!

Louis was ook meegekomen, maar dan zonder zijn trouwe maatje Gorky die 2 weken geleden plotseling was overleden. Hij is normaal al stil maar nu was hij extra stilletjes want dit zou echt een mooie proef en setting voor Gorky zijn geweest. We hopen dat hij, ondanks dat hij nu geen Drentsche Patrijshond meer heeft, toch met ons blijft trainen en wandelen.

Bjorn eigenaar van Nazca, zusje van Nova was al een dag van te voren met de sleurhut en kinderen vooruit geracet. Nazca zoekt een lover en neemt hij zich de tijd om op verschillende momenten de verschillende reuen te volgen en te bekijken.Tevens droegen hij en de kinderen geduldig al die spullen die voorjagers zoal plachten mee te slepen.

Lennaert was er niet bij…en dat vonden twee partijen weer jammer. Maar inmiddels weten de mensen die willen fokken dat je inderdaad de tijd moet nemen om een verantwoorde en passende keuze te maken. In de verschillende balboekjes zijn weer namen bijgeschreven.

Manula en Jarno lieten ook mooi werk zien en vielen royaal in de prijzen. In de ochtend deden ze het C en B programma en in de middag ook nog eens de Meervoudige Apporteer Proeven. Manuela had wel wat zondagsrust verdiend na afloop!

We kunnen toch wel stellen dat het trainingsgroepje Beerse gegroeid is en we elkaar supporteren en steunen waar maar kan. “Volgend jaar weer?” vroeg Karine, “Ja volgend jaar weer” klonk het vanuit verschillende kanten. We hebben een uitnodiging op zak wat betreft een “schotse BBQ” voor de avond van te voren…..hoe we dat gaan inrichten?

De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking en een BBQ waar zelfs ganzenborst werd geserveerd. Een mooi initiatief van Christel en Susanne de organisators van dit geheel.

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Bezelhonky tonk..

  1. Leuk verslag heb je geschreven Jeanny!
    Het is voor mij en Jarno HET leukste evenement van jaar; goede sfeer, gezellige mensen, allemaal Drentjes, wat wil je als Drentlunatic nog meer 🙂 . Fijn dat deze wedstrijd jullie ook zo goed bevallen is. Wie weet zitten we volgend jaar wel bij elkaar in de groep. En die Schotse BBQ …, heb zo’n vermoeden waar dat is en denk dat ik ook wel aan mag sluiten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *