Blog….

IMG_20150813_133530

Ha!!…..het hebben van een blog heeft vele voordelen…en soms nadelen!

Ik kan lekker schrijven wat ik wil, schreeuwen wat ik wil, mopperen wat ik wil, delen wat ik wil…..

Maar ik schrijf, schreeuw, mopper en deel natuurlijk niet alles. Meestal…of bijna altijd gaat het over honden en een beetje over mijn jeugd, muziek, gezin en soms, slim verborgen, mijn kleine verlangens, grootste gemis en diepste geheimen!

Nu had ik een aantal gastschrijvers maar de spoeling is door wisselende omstandigheden dun geworden, en zo kabbelt mijn hondenblog een beetje voort.
Had ik eergisteren iets geschreven dan was mijn toon “donker” geweest….en was ik zeker uit de toon gevallen. Ergens ontstond een discussie doorspekt met vooroordelen en het naadje van de kous niet weten …….en citeerde ik Bertold Brecht “erst kommt das fressen dann kommt die moral”..maar dat heb ik weer verwijderd. Niet omdat het niet waar is……maar juist omdat het meer dan waar is en voor vele mensen dagelijkse realiteit!

De realiteit van gisteren was een aangename dagvulling. In de voormiddag zijn we over binnenwegen door het mooie Kempische land naar Leopolsburg gereden om puppy’s te snuiven. De kleine beertjes van Javana roken zalig en zagen er goed en weldoorvoed uit. Ook heb ik Unique de zus van Cartouche weer gezien en deze dame mag er nog altijd wezen, ook al is ze 9 jaar.

IMG_20150813_133645

Wat is dat?

De volgende stop was Zevendonk. Trainingsmaat Louis was jarig en die had ons alvorens te gaan trainen in Beerse, uitgenodigd voor gebak en meer. In een mum van tijd was zijn tuin gevuld met 10 drenten. De reuen kregen allemaal een apart plekje toebedeeld zoals ook Lennaert, maar die vond het te warm om kabaal te maken.

Vervolgens trokken we door naar Beerse, maar ook hier was het erg heet en speelde de training zich af rond de vijvers. Nova was ook erbij……en we wilde haar voorzichtig aan water laten wennen, en misschien ging ze wel over… Nou dat wilde ze wel…..Eerst was er een aarzeling, maar met een reuze sprong belande ze in het water! Dat was even schrikken en kwam ze snel terug….maar toen ze Chris aan de overkant zag staan met de dummy…was ze niet meer te houden. Snel en strak zwom ze naar de overkant. Het besef om met de dummy terug te komen was er nog even niet…….maar ze had toch gezien dat Lennaert dit deed…en opeens kwam madam zomaar terug met een dummy bestemd voor een andere hond. Eigenlijk heeft ze nu al laten zien dat ze straks een jachttraining aan kan, geen schotangst, gek op dummy’s en blok en geen watervrees!

11139346_1666021780276929_18521614690400648_n

Nova…direct een mooie stijl

SONY DSC

Nat koppie!

Zo…voor een heel jaar weer moraal getankt 😉

 

Facebooktwitterlinkedinmail

5 thoughts on “Blog….

  1. mijn ervaring is hoe jonger ze aan zwemmen beginnen hoe makkelijker het gaat en hoe liever ze het doen. Libre, Lando, Lowie en Lucy zwommen op drie maanden het ven over en geen van de vier heeft ooit gespetterd, en zo ook Nova nu. Toen Nova drie maanden was leek het mij toch geen temperatuur om aan zwemmen te denken voor een pup.

    • Jeanny, wat schrijf jij goed en leuk ! Een bundel columns, is dat niet wat? Enfin, toch jammer dat je dat citaat van Brecht verwijderd hebt…..want wél er goed en leuk ! Doorgaan met dat schrijven, lady, je kúnt het !

  2. Ik zou het ook wel leuk vinden als Nouschka zou willen zwemmen, maar 2 voorpoten in de beek vindt ze echt wel meer dan genoeg voorlopig..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *