Blue Thunder!

P1120107Zondag was een mooie rustige zonnige dag met zomerse geluiden en geuren. In de verte hoorde ik geronk op de kanaaldijk, en vervolgens richting Maaseik langs het  dorp, en kwam het steeds dichterbij en draaide al ronkend en grommend  bij ons de oprit op! Het was mijn broer Sjra met zijn nieuwste “project”! Sjra heeft een paar jaar geleden een goeie baan opgezegd en zijn hart gevolgd met als resultaat een aantal mooie gelikte Austin Healey’s.

Dit jongste project was hij vorig jaar persoonlijk gaan ophalen in Engeland en was verbaasd over de staat waar deze auto zich in  bevond: http://www.bustinclassic.com/?p=184

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en zie “The blue Thunder” Hij is “blue” en hij is mooi en “the thunder” was ook al van heinde en ver te horen!

Zijn vakmanschap en het geduld waarmee hij deze pareltjes weer terug op de weg brengt zie je in alles af. Elk detail klopt.

Mijn zoon Christian heeft achter 2 jaar zijn galafeest, en aangezien Sjra zijn peetoom is hoeft hij zich niet druk te maken over vervoer in stijl Het zal dan wel moeilijk kiezen zijn……..tenminste als er nog iets te kiezen valt, want de economie trekt aan en dat merk je  op zomerse dagen als alle raspaardjes van stal worden gehaald en al sputterend en knetterend tussen België en Duitsland heen en weer pendelen!

Passie heeft een naam, de Austin Healey’ s van Sjra Bustin! Bustin Classic Auto Service
P1010411 P1010415auto

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Blue Thunder!

 1. Een Austin Healy 3000 MK I of een Austin Healy 100/4 ? Daar wil ik wel eens een blik onder de motorkap werpen .(geen echt blik hé)
  Het is moeilijk te zien want tussen de foto van de auto en de link in je bericht zijn duidelijk niet dezelfde auto’s. Die ongerestaureerde is een two seat en die bij jullie op de oprit is een four seat.

  • Hallo Jan,
   Je opmerking is terecht en vlgs. mij ben je een connaisseur.
   De blauwe 3000 is mijn laatste project. en de 100/4 was ook van mij. maar die op de foto is inmiddels verkocht. ik heb wel nog een 100/4M staan. een two tone; zwart/wit, maar die staat momenteel te koop. dus hoe lang je nog een “blik” naar die kan werpen weet ik niet.. Ik zou zeggen kom eens langs in de garage of we treffen ons eens bij Jeanny. groetjes, Sjra

 2. Wat een leuk verhaal Jeanny. prachtig. Sjra boft maar met zo’n zussen.
  Sjra’s healeys krijgen nog faam. alleen al door de namen die hij zijn auto’s mee geeft :-). De Blue thunder..en niet alleen omdat hij blauw is..maar vanwege zijn super geluid..
  overigens die rode..op de foto..(van de link) is zijn ” red virgin” vanwege haar maagdelijke orginaliteit..ben benieuwd wat voor een bijnaam het volgende project gaat krijgen…(een coronet cream, van 54) “de cornetto” ….haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *