Brick en brak

P1030965 (1024x768)

Nova kan goed de Franse zon in het water zien schijnen!

Volgens de diverse berichten zitten wij nu in Frankrijk midden in een hittegolf. Het is ook wel echt warm, en het dag- en nachtritme wordt hierop aangepast. Toch valt het nog te doen, en met Lennaert ben ik een paar keer gaan pootjebaden om apport uit water en “eerst afgeven en dan pas schudden” te oefenen. Behalve dat de oefening goed gaat brengt het wat verfrissing.

We komen hier niets te kort en vandaag zijn we met de Faesjes naar een “bric a brac” geweest. Het zou een Limburgs woord kunnen zijn…..bric= steen en brac= een oud iets, een varken , een geit, een koe….of zelfs een vrouw…..in elk geval “oud” !!! Hier staat het voor rommelmarkt.

P1030966 (1024x768)

Best wel leuke spulletjes…….creatief met jutte zakken!

Maar tussen de oude spullen stond ook een worstenverkoper en met wat hulp van Simonne kwamen we achter de inhoud van de worsten! Hoe het eruit ziet is bijzaak. De verschillende smaken worst, het lekkere brood en de diverse harde en zachte kaasjes maken van elke maaltijd een feestmaal.

P1030967 (1024x768)

Es het um de woosch geit…

Nova mocht mee, en ons makkelijke dametje had het naar haar zin, stak links en rechts haar neus in oude Franse spulletjes en genoot van het gezelschap en de aandacht.

P1030963 (1024x768)

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *