Brief van Lando..

Zit ik net wat schilderijfoto’s bij elkaar te grabbelen met als thema: hond….., valt er een brief van Lando de zoon van Cartouche en broer van Lennaert in mijn mailbox. Deze lieve kanjer van Hilde heeft weinig introductie nodig. Hilde trouwens ook niet! Ze weet met haar berichtjes en steekjes onder water altijd de boel op stelten te zetten en als er dan “brand” uitbreekt is ze weer bezig met een zogenaamde wandel-oefenstage :\ en niet bereikbaar, om dan later poeslief te informeren of alles weer is bijgelegd!

Hé lieve broer en paps,

Nu moet ik jullie toch eens iets vragen hoor. Is het jullie ook opgevallen dat onze baasjes soms zo vreemd praten onderling.?
Heeft mijn baasje het over een patatje, vraagt jullie baasje met mayonaise?
Blijkt mijne het gewoon over een aardappel te hebben terwijl die van jullie bijna in de friettent een frietje staat te bestellen.
Mag je nog blij zijn dat jullie baasje geen kroket bij de patat bestelde want dan kreeg ze een aardappel met een aardappelkroket terwijl ze een frietje met vleeskroket in gedachten had.
En als die van jullie zegt: nouuuuu dat denk ik wel, dan zegt de mijne: awel, dat dacht ik ook.

Pffff ….

Maar als ze afsluiten gaat mijn oren echt omhoog: zegt mijn baasje toedeloe en roept die van jullie: doei!
Ik krijg er kop nog staart aan. Ik vind onze blaffen aardig op elkaar gelijken hoor hihihi.

Wat ik echter het allermooiste vind is dat, ondanks de taalmisverstandjes, onze baasjes een even nauwe band hebben als wij en vriendschap grensoverschrijdend is. Niet alleen wij zijn familie maar onze baasjes zijn dat op een speciale manier ondertussen ook.

Je Vlaamse broer,

Lando

IMG_2104 (800x533)

Speurneus Lando!

IMG_2102 (800x533)

Ballerina Hilde in jachthouding!

IMG_2103 (800x533)

Niet zo trekken Lando!

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Brief van Lando..

  1. Ja Lando, je hebt helemaal gelijk, maar ze leren niet bij hé die Hollanders, boter aan de galg met die gasten vent !
    Krijg ik straks of morgen weer op mijn mieter omdat ik weer “olie op het vuur giet” ge gaat dat zien, zeker en vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *