Cadeautje..

Len2

 

Soms krijg je zomaar opeens onverwachts een cadeautje, en soms krijg je er meer! Vandaag had ik dat geluk en ik hoefde al die cadeautjes nog niet eens uit te pakken!

26 februari j.l schreef ik onderstaand mailtje aan een aantal drentenvrienden!
 “Ik heb een dikke brief uit België ontvangen en ben nu officieel lid van de “Jachtgebruikshondenvereniging Antwerpen”. Voor een niet jager is dit een toch wel rare gewaarwording maar verheug me wel op de oefeningen en alles wat Lennaert en ik kunnen leren”.

Op voordracht van onze vriend Louis zijn we met een aantal bezitters van pups van Hera en Cartouche lid geworden van deze vereniging om samen met onze honden één zaterdag in de maand oefeningen te doen.

Vandaag was het de 2e keer dat we hadden afgesproken, en aanwezig waren de zusjes Lobke en  Libre, moeder Hera, Siebe en Lennaert.  Louis met zijn Gorky waren er dit keer niet bij en had Karin en Jan van Siebe en Lobke een programma voorbereid met voor Lennaert een aantal nieuwe elementen. Nu staat Lennaert bekend als een stuiterbal en ongeleid projectiel, en ontkennen heeft geen zin, want dat is ook zo……tot vandaag!. Opeens vielen een aantal puzzelstukjes op zijn plaats. Zijn onstuimigheid en alertheid zette hij vandaag om in jachtpassie. Ik merkte het al tijdens de voorbereidende oefeningen. Hij  liet zich niet meer afleiden door …alles wat maar kan afleiden.. en keek aandachtig toe hoe andere honden hun proeven deden.  Behalve met dummy’s werd er ook gewerkt met een eend en konijn. Toch wel enigszins verbaasd volgde ik de verrichtingen van mijn eigen hond. Had ik vorige keren nog vol bewondering gekeken naar zijn zusjes, moeder Hera, Gorky en Siebe wat die allemaal deden en durfde……….vandaag  kon ik ook vol bewondering naar Lennaert kijken, en gaf hij me het ene cadeautje na het andere.  Dit resultaat had ik echt zo snel nog niet verwacht! Ook de fokker Jan, aanwezig met mams Hera was in zijn nopjes over de verrichtingen van zijn gefokte honden!

P1010158

De dag vloog voorbij en tevreden ben ik huiswaarts gekeerd om te constateren dat ik nu naar nieuw leer, hond, eend, konijn en een vleugje oranjebitter ruik. Wat wil ik nog meer!

Hier: Meer foto’s!

Len3

(foto’s Karin en Jan Prince)

 

Facebooktwitterlinkedinmail

5 thoughts on “Cadeautje..

  1. Knap gewerkt , je ziet alles komt nog goed , maar wees gerust ik zal zeker trachten om er volgende maandbij te zijn , Jeanny ga jij de vlaai halen ik zal ze betalen en breng dan natuurlijk een tafel mee

    • Louis, Jan heeft jouw lange jachtlijn nog in zijn tas zitten en dan zal ik voor 24e mei de kersenvlaai maar weer bestellen, of willen jullie eens iets anders proeven?

    • Karin het is maar één keer per maand een vlaai. en ik heb inderdaad vandaag gezien dat ik een echte jachthond in huis heb. Na vorige keer zat ik steeds te denken, hoe krijg ik hem zo ver dat hij een eend uit het water haalt en een konijn niet direct begint op te vreten. Als ik er niet bij geweest was had ik het niet geloofd!

  2. Laat die baasjes maar fier zijn over hun hondje. Zij waren éénmaal fier, ik als fokker was het wel VIER maal ! Want het zijn en blijven uiteindelijk door ONS gefokte Drentjes, en dat pakt niemand ons af !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *