Chaam

 

P1040435

De eerste modderpoel….

Nova was zondag de gelukkige en mocht ze in haar eentje mee naar Chaam voor een wandeling. Dit was een bewuste keuze zodat ze ook eens zonder de mannen een stukje van de wereld ziet. In een groep met 6 andere drenten moest zij als jongste haar plekje veroveren.

Wat was het mooi in Chaam in het bos. De zon maakte van de kleurige bladderen een mooi schilderij.
Ooit heb ik eens opgevangen van iemand waarom zij zo hield van het eerste voorjaarszonnetje “het is net alsof je overal gelijktijdig een warm kusje krijgt”.  Een mooiere uitleg bestaat niet! Maar het najaars-zonnetje had afgelopen zondag hetzelfde effect.

Karine met Libre hadden het initiatief genomen tot deze wandeling en Jan en Louis waren al eerder deze week de route gaan verkennen. Simonne en Marian met Kiki maakte vandaag de groep compleet.
Louis had wat dummy’s meegenomen om mijn jacht-attributen-kist bij te vullen en ook een waterdummy.
Eerst ging Gorky te water en Nova was een en al aandacht. Toen was zij aan de beurt  en vloog het water in, zwom een flink stuk, greep de dummy en direct rechtsomkeer.  Maar op de oever stond een welkomstcomité die haar de dummy wilde afpakken en mislukte helaas het voor brengen.

P1040445

Dappere Dodo Nova op de weg terug met dummy…tante Kiek staat al te wachten….

Het was dan wel geen perfecte oefening maar ze liet wel haar gedrevenheid zien en werd er direct geld voor haar geboden……

Na de wandeling zochten we een plekje op in het zonnetje en genoten we van wat drankjes en stevige  lunch. Het nagerecht…de beruchte kersenvlaai…besloten we in Vosselaar op te eten.  Het was een gezellige “no nonsense”  dag en zal zeker een vervolg krijgen. Maar ook nog dit jaar een keer samen trainen in Beerse staat hoog op onze agenda.

P1040448

Gorky op weg naar de dummy en Hera op weg naar de baas aan de overkant. Wat een schitterende locatie voor jachtoefeningen!

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *