Cleo&Co

Oh Oooh Cleo…haar bazinnetje verteld….

“DE AVONTUREN VAN CLEO EN CO… 😊🐾 

Gisteren was een dagje met wisselende successen. Althans voor mij. Cleo had een overwegend gewéldige dag! 

🐾s’Morgens: De dag begon goed in die zin dat Cleo tijdens het uitlaten braaf en vrolijk als altijd naast mij liep en netjes op een daartoe geëigend perceeltje snel en efficiënt haar behoefte deed waarna ik discreet een P.zakje wilde uithalen. Helaas liet ik het rolletje met zakjes op de grond vallen tot grote vreugde van Cleo die vliegensvlug de plastic wegwaaiende sliert greep en vervolgens het stangetje dat het centrum van het rolletje vormde in het bekje nam. Ik probeerde tegelijkertijd de poep op te ruimen, te voorkomen dat zij er in trapte en haar de sliert en het stangetje te ontfutselen terwijl ik tevergeefs mijn waardigheid trachtend te behouden. Dat alles onder het toeziend oog van de bewoners van een verzorgingstehuis en passerende en lachende automobilisten. 

🐾s’Middags boekte ik een opvoedkundig succesje in die zin dat ik doorzag dat Cleo MIJ conditioneert in plaats van andersom. Af en toe begint zij te blaffen en omdat ik dat vervelend vind voor de buren, geef ik haar één van haar favoriete snacks waarna ze rustig en tevreden knabbelend in de bench gaat liggen. Slimme Cleo doorzag dat mechanisme echter al vrij snel. Als ze zin heeft in een snack gaat ze gewoon wat blaffen. Gisteren heb ik echter het heft weer in eigen handen genomen. Ik heb het blaffen genegeerd en haar pas een snackje gegeven als er iets te belonen viel. En ook dat had zij snel door dus nu laat ze het blaffen maar achterwege. Want: zinloos. (We zijn best gewaagd aan elkaar, Cleo en ik. PUH!) 

🐾s’Avonds was het pas echt feest voor Cleo. Wij gingen voor de tweede keer naar de Puppy cursus. De pups mochten bij aanvang van de cursus weer vrij spelen. De instructrice gaf ons het advies op het eigen hondje te letten en ons niet te bemoeien met andermans hondjes. Een goeie tip die ik dan ook trachtte na te leven. Ware het niet dat Saartje, het zusje van Cleo die sprekend op haar lijkt, ook deelneemt aan de cursus. Op een gegeven moment zag ik uit mijn ooghoeken dat “Cleo” samen met een paar andere hondjes een nogal wilde kluwen vormde waarvan ook een piepklein en wellicht kwetsbaar hondje deel uitmaakte dus ik stormde erop af om in te grijpen.

Terwijl ik daar zo mee bezig was riep André vanaf de tribune: “Schat dat is Cleo niet; dat is Saar”. Eigenares Susanne kon er gelukkig om lachen. 

Hallo Saar! oh nee het is mijn spiegelbeeld!

Hallo spiegelbeeld! Oh nee, het is Saar!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *