Dating…

Het leven van een dekreu gaat niet over rozen.  Die drentendames van vandaag zijn meer dan kritisch. Dit is zeker geen slechte zaak want het gaat hier wel om Nederlands cultureel erfgoed!

Voor de zoekende dames is het ook niet makkelijk! Nu zullen die hondendames zelf wel niet zo kieskeurig zijn want die zien zelfs een stoere labrador wel zitten, maar daar denken de drentenbaasjes duidelijk anders over.

De moeder van Lenneart heeft zich ook weer op de datingtoer begeven en heeft haar oog laten vallen op een mooie drentenman. Het is al 2,5 jaar geleden dat zij haar vorige nestje heeft gehad en heeft de fokker zeker niet overhaast gehandeld. Ergens in het voorjaar krijgt Lennaert er een hoop halfbroertjes en halfzusjes bij en wij zullen dat spektakel op de voet gaan volgen.

Een andere fokker, met familie van Cartouche,  heeft zich ook de tijd genomen om vooral goed rond te kijken wat er zoal in reuenland rondloopt. Ook hier is geen haast geboden want het welzijn van de toekomstige moederhond staat ook op de eerste plek. De fokster heeft me verteld hoe zij zoal te werk gaat en waar ze op let. Het is los van het fokken een discipline en spel opzicht.

De drentenmannen worden samengebracht op 2 lijsten, de belgische en de nederlandse en moeten aan een aantal criteria voldoen. Het is juist de kunst om op deze datingsites de reu te ontdekken met net dat beetje extra, en dan echt niet alleen een knappe kop!  Van beide fokkers weet ik dat ze zelf hoge eisen stellen, en een reu een tijdje volgen, ook al is die zich nergens van bewust.  Als dan eindelijk de keuze gemaakt is ……….pfff..…dan valt er volgens mij een zware last van de schouders en kunnen ze zich gaan opmaken voor een lief leuk gezond nest!

Jeanny

P1000062 (800x600)

Vooral kritisch zijn!

P1000010

Ooh jaa! Wat is er mis met een knappe kop!!!

IMG_3592 (800x533)

Zien en gezien worden!

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Dating…

  1. Dat is nu net het fijne van het fokken, op zoek gaan naar de “ideale” combinatie. Aan de exterieur kampioensmanie besteden we geen seconde aandacht. Meer nog, ik ben er schuw van. Maar de “ideale” gezonde combinatie, zonder erfelijke ziektes vinden is een uitdaging. Hoewel er altijd risico bestaat, je werkt met natuurlijke aanleg en genen, en die zijn nog altijd niet altijd te manipuleren. (al maar goed misschien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *