De Jachtdrent

Door Nancy van Eck

In het najaar van 2019 ben ik begonnen met mijn eigen jachthondenschool, specifiek voor de Drentsche Patrijshond. Toen ik met deze plannen rondliep en het ter sprake kwam in mijn vriendenkring, kreeg ik steevast de vraag: “Is dat dan anders dan met andere jachthonden?”.

Deze vraag stond voor mij niet centraal bij mijn wens voor een jachthondenschool voor Drenten. Ik constateerde dat een gering aantal Drenten deelneemt aan de wedstrijden voor het werk na het schot.

Deze constatering gecombineerd met het plezier dat ik heb in het geven van jachttraining en het feit dat ik als Drenteneigenaar al een tijdje ‘iets’ voor het ras wil doen, heeft geleid tot het steeds concreter worden van een eigen school.

Nog volop in ‘opstart’ fase, kreeg ik twee Drentenpups doorverwezen via een bevriend instructeur. Deze wilden beiden direct beginnen… binnen een week ging het van idee naar het daadwerkelijk starten met de jachthondenschool. Daarna volgden snel twee pubers en ondertussen trainen er 15 honden bij De JachtDrent.

Het lijkt mij fantastisch als ik een bijdrage kan leveren aan een toename van het aantal Drenten op de jachthondenproeven. Dit is de belangrijkste drijfveer van De JachtDrent.

Dit wil ik realiseren door ook trainingen aan te bieden voor onervaren voorjagers. Daarnaast trainen we in kleine groepen waarbij het zwaartepunt ligt bij het vergroten van het zelfvertrouwen van de combinatie hond/voorjager.

En het antwoord op de vraag van mijn vrienden? Een goede training is afgestemd op de unieke hond/voorjager combinatie en is daarmee maatwerk. Dit is het uitgangspunt van de trainingen bij De JachtDrent. Verder word ik blij van een Drent. Jachttraining geven is altijd leuk, maar de dagen dat ik alleen Drenten heb, maken me gelukkig.

Heb je interesse, kijk eens op de website DeJachtDrent.nl en neem contact op.

Honden vanaf 8 weken zijn welkom, we starten altijd met een gratis kennismakingsles.

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “De Jachtdrent

  1. Hoi met Cor.
    Wij als combinatie hebben afgelopen Nimrod mee gedaan. Wil best een keer langs komen met Laika om te laten zien wat een Drent allemaal kan en doet.

    • Hallo Cor, Ja ik heb dat helemaal gevolgd hoe jij en Laika het spannende voortraject doorliepen en inderdaad werden uitgenodigd voor de Nimrod. Je hebt de “drenten” eer toen hoog gehouden. Wat trouwens een mooi aanbod van jou om met Laika een demonstratie te geven. Ik zal het doorgeven aan Nancy van Eck en kunnen jullie iets onderling regelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *