De juiste toon

In een huis met 3 drenten is het nooit stil. Hun onrust moet voor rust zorgen, ook al klinkt dit raar. Ieder ongewenst persoon wordt al van verre geroken of gehoord. Niet iedereen is ongewenst maar ze nemen het zekere voor het onzekere en wordt er eerst wat kabaal gemaakt. Daarna kunnen ze nog altijd hun mening bijstellen.  Honden komen hiermee weg…….mensen minder. Daar werkt het andersom! Eerst maar eens aardig zijn en daarna kun je nog altijd flink van je af bijten.

Nova is op zoek naar de juiste toon. Ze heeft een piepballetje in de tuin gevonden wat Christian 3 jaar geleden voor Lennaert  heeft gekocht. Met het balletje zondert ze zich af en dan klinkt het minuten lang “piew piew”..en dan opeens heeft ze het te pakken, een toon die op haar gemoed werkt.  Elke piep maakt ze af met een diep zwaar wolvengehuil. Als Nova de “blues” heeft blijven Cartouche en Lennaert op afstand. Met schuine koppetjes kijken ze naar Nova die helemaal in trance contact zoekt met een ver familielid in een vaag verleden!

P1040423

Het past amper in haar mond!

Na een tijdje neemt Lennaert het balletje over en experimenteert met geluiden, lange tonen, korte tonen,herhalingen en ontstaat er zoiets als een ritme!

Als ik die twee zo bezig zie met geluid en muziek….volgens mij kan je ze makkelijk leren communiceren met een “pieuw” balletje. “Wil je een koekje?” 1 pieuw = ja, 2 pieuw = nee!

“Wat heb je in de tuin gedaan? ” “pieuw pi pi pi pie, …pieuw  pipi poepie…..piff……pieuw …auwie auwie”  “Mijn behoeftes gedaan en getrapt in de stekels van een kastanje bolster en dat deed pijn!” ……Zoiets!

P1040426

De supersonische geavanceerde spraakcomputer!!

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *