De praktijk..

Nickels ging vandaag weer terug naar de baasjes. Samen met Nova ging ik hem brengen. In de vroege ochtend was het best al druk op de Belgische wegen . Vermoeide discogangers op weg naar huis en veelsoortige buitenmensen met trailers en paarden, vissers langs de Maas en sportieve trimmers.

Dat we Nickels persoonlijk gingen brengen had een reden want we waren uitgenodigd mee op eendenjacht te gaan. Dat was natuurlijk een buitenkansje omdat ik zelf geen jager ben en dus ook geen pacht- en/of jachtrechten bezit. Een jachtcursus volgen en een proef lopen is toch iets anders dan het echte voorjagen. Met Lennaert had ik de kans gekregen om praktijkervaring op te doen bij Sandra en Pasch en nu mocht Nova ook laten zien waarom ze een jachthond is op “de jachtgronden” van Hilde en René!

P1060094 (1024x768)

Nova met Aura en Nickels

Geduldig wachten Nova en ik op onze beurt. Wat was ze fanatiek! De oevers van de Maas waren steil en verzwaard met grote stenen. Er was een verweerde betonnen trap en het was me te link om helemaal af te dalen naar de Maas. Nova zag geen trap en stenen, stortte zich naar beneden en dook de Maas in. Kwam terug met een eend en klauterde de moeilijke weg naar boven. Wat deed ze het goed! Ze kon door de steile helling niet voorzitten maar loste het slim op door zijwaarts op de betonnen trap te gaan zitten. Ze gaf me netjes de eend en ik hoorde de jagers boven ons complimentjes roepen.

Met fanatieke oogjes volgde ze overal de jagers die zich strategisch in de verte opstelde. Ze tuurde constant omhoog en zocht de lucht af. Samen met de twee munstelanders Aura en Nickels vervielen ze terug naar oergewoontes en zongen samen liedjes die door het Maasdal galmde.

Plotseling verscheen er een colonne auto’s op de  dijken. De belgische “ kampioenschappen vissen” waren uitgezet in een zijarm van de Maas en daar kwamen zo’n 200 loze vissertjes op af die elkaar verdrongen voor de beste plekjes. Jagen op die plek was toen niet meer verantwoord. Dan maar zoeken naar een vos die te dicht bij de boerderijen komt. De vos liet zich niet zien! Tijd voor koffie met gebak en napraten en was de ochtend snel voorbij!

P1060100 (1024x768)

Ook de gans heeft Nova binnengebracht

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *