De proef deel 2

Zie ook De Proef deel 1!!
P1040266 (1024x768)

Er komt nogal wat kijken bij de organisatie van zo’n gebeurtenis als zaterdag. Maximaal worden er 70 honden toegelaten. Een paar hebben zich teruggetrokken maar er waren toch 64 aanwezig. De indeling van de groepen en de looproutes waren dusdanig ingericht dat we elkaar niet voor de voeten liepen en netjes de proeven konden afwerken.
Vele vrijwilligers, keurmeesters, hoornblazer, mannen met geweren, werpers, catering, secretariaat, jachthondencommissie en afgevaardigde van de bond waren aanwezig om alles goed en reglementair te doen verlopen.
64 honden….dat betekent……128 schoten!  Overal waar je was hoorde je de constante knallen van de jachtgeweren en de weerkaatsing van het geluid. Je hond moet dan steady zijn als graniet om, en hoewel ze schotvast zijn, ook dit in hun koppetjes te verwerken.
Onze opleidingsgroep uit Posterholt heeft het zeker niet slecht gedaan en oprecht waren de instructeurs blij voor ons en trots. Hans en Mieke die bergen werk hebben verzet, en die altijd geloofden in Lennaert en dit ook uitspraken.
Esther, Jo, Ronald, Mathijs en Jos die bijna al hun vrije tijd op hebben geofferd om van ons een “steady “ groep te maken. Dank jullie wel mensen, voor de inzet, vertrouwen en soms harde woorden.
Het opleiden van een jachthond kun je bijna niet alleen, je hebt mensen om je heen nodig die je helpen. De instructeurs hamerde erop dat we elkaar moesten opzoeken en helpen. We waren afhankelijk van elkaar, de ene had een jacht, de andere een terrein met veel verwaaiing, die wist water enz.
Zo kwam ik terecht in een wisselende samenstelling, maar toch het meeste met Coen, Doeka, Sandra, Terza,  Erik en Darco. En dan zijn daar Gene en Gertie die ons vooral hielpen met het waterwerk.
Voor Sandra en Terza een extra woordje. Ik weet hoe hard ze gewerkt hebben. Terza is een Spinone Italiano, een hond die je nooit tot zelden tegenkomt op een proef. Sandra wilde zo graag met Terza bewijzen voor het ras dat het ook met een Spinone lukt. En heel lang heeft het ernaar uit gezien dat het ging lukken. Maar de laatste weken ging Terza er anders over denken en werd het waterwerk een probleem. Tot woensdag vorige week hebben we samen door geoefend en lukte het waterwerk weer en was er stille hoop.
Helaas voor Sandra en Terza…het is niet gelukt….maar zonder jullie was het mij niet gelukt. Ik mocht mee op eendenjacht en oefenen op jullie jacht en dat zal ik niet vergeten.
Cursisten, instructeurs, Hans en Mieke! Hartstikke bedankt…het was leerzaam en bleef leuk!

Jeanny

 

De totaal cijfers:
Geen diploma
11
16%
C diploma
23
33%
B diploma
20
29%
A diploma
6
9%
Disk
4
6%
Deelname
64
91%

P1040280 (1024x768)

P1040278 (1024x768)

P1040293 (1024x768)

De winnaar van de B proeven. Leo met Ero uit onze eigen opleidingsgroep! Esther, Hans en Mieke zijn trots en mogen zelf de kussen uitdelen!

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *