De Vierdaagse

Bo valt niet op…

Bo is weer hier. Tijdens een hoogtestage van haar baasjes in Luxemburg heeft ze proefgedraaid binnen de Bende van Cartouche. Dat ging goed en nu zijn haar baasjes onderweg binnen de tocht der tochten, de vierdaagse van Nijmegen. Haar baasje kennen we als Marlies Beunen en sprak ik met haar af dat ze me vanuit het hart van de tocht zou voorzien van nieuws en foto’s. Het fenomeen “de vierdaagse” is uitgegroeid tot een meerdaagse happening en kan zich inmiddels meten met grote festivals en evenementen. De Nederlandse medemens hoeft zich niet meer te vervelen. De hele zomer worden we geëntertaind. Blijf je thuis, kun je alles volgen via de TV. De tour nadert zijn einde maar daar zijn alweer de Nederlandse leeuwinnen in eigen land en ook de Vierdaagse krijgt volop zendtijd.

Marlies voorziet me trouw van informatie…..het begon al de avond vooraf aan de start. Ik werd door haar gebeld, maar in plaats dat ik haar aan de lijn kreeg kon ik een broekzak-gesprek volgen. En in plaats van serene rust, meditatie en concentratie een hoop jolijt. Na hard roepen en fluiten kon ik haar aandacht trekken. “Ja we zijn er al” liet ze vrolijk weten”.  Oké ze zijn er,.. dan is het een kwestie van opzoeken slaapplaats en vroeg naar bed. … Daarna kreeg ik een berichtje….”we zijn nu aan het trainen”..met een foto. Wat? Trainen?  In de kroeg zitten ze…als dat maar goed gaat?!!!!

ja ja..trainen…

Natuurlijk gaat het goed en zijn ze de ochtend al heel vroeg vertrokken. Vandaag was een moeilijke zware dag door de hitte en onweersbuien…maar Marlies en haar man Peter zijn getrainde wandelaars. Zie je de beelden op de tv dan zie je alleen maar vrolijke mensen op zoek naar het gevoel..”het gevoel van de vierdaagse”

Aan de start de eerste dag..

4 uur in de ochtend…Peter in rood, gaat voor de 50 kilometer!

 

Terug naar de Leeuwinnen…vanaf morgen gaat Lennaert in navolging van de EK van vorig jaar de  wedstrijden voorspellen van het Nederlandse vrouwen team. De zwaarste horde, Noorwegen is al genomen en Denemarken en België zou dan ook moeten lukken en stormen ze door naar de kwartfinales….

Dat wordt weer spannend…..

Ja, IJsland doet ook weer mee!

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *