De Winner!

15492126_1015878931873563_1183401316359439089_n

Dappere belgen..

Je moet maar durven….naar de Winner in Amsterdam te gaan. Ik was daar dan ook nog nooit geweest met een hond. Björn Dillen schreef zich met een zusje van Nova in en Jan de fokker met Lucy een zusje van Lennaert. Een Drentsche Patrijshond moet minimaal één keer gekeurd worden door een erkende Nederlandse keurmeester wil je er titels mee behalen, of inzetten voor de fokkerij. Dit is natuurlijk ook logisch aangezien het een oer-hollands ras is. En Björn dacht….”dat doe ik direct goed, in het hol van de leeuw”.

Na lang aarzelen besloot ik ook Lennaert in te schrijven. Nova moest dus thuis blijven. Nu is Lennaert een nogal vrije jongen die luistert als een tierelier, heel graag snel en slim zijn jachtpassie etaleert, maar heel rustig keuringsrondjes lopen….dat valt hem zwaar.

Dus al heel vroeg verzamelde zich drie dappere Belgische Drentsche Patrijshonden op de parkeerplaats bij de McDonald’s in Veldhoven. MacDonald  had om een of andere mysterieuze reden zijn grote M licht uitgedaan en was het voor Björn toch nog even zoeken. Met twee auto’s volgeladen met benches, stoeltjes, tassen, alle papieren, drinken, koffie, broodjes…en gelukkig ook de drie honden vertrokken we naar Amsterdam. De reis verliep voorspoedig en de Randstad was nog in diepe slaap. We dachten dat we wat vroeg zouden zijn, maar voor het zoeken van een plek, alles installeren enz. kost ook de nodige tijd. Rondom ring 12 vulde zich het met allemaal bekende gezichten en drentenvrienden. De sfeer was opperbest en sportief.

Het drentegebeuren was ondergebracht in een aangrenzende hal. Redelijk ver weg van het overdreven showgedoe, keiharde muziek en drukte van de hoofdhal. De ring was ruim en er lag geen kamerbreedtapijt, en daar zijn dan de drentenmensen niet rauwig om. Lennaert moest al snel de ring in en was nogal onrustig. Ieder geluid en beweging van alles in de ring had zijn aandacht. Dat maakte het showen wat moeilijk. De keurmeester maakte wat rare geluidjes met gebalde vuist voor de mond. Alert en vol aandacht volgde hij al haar bewegingen. Toen hij dan aan de beurt was om betast te worden moest hij natuurlijk weten wat er toch in die gebalde vuist zat…niets..!! dat viel tegen. Toen ging ze ook nog eens achter een tafel zitten en begon te fluisteren. Daar moest hij echt wel het fijne van weten. Met veel moeite hield ik hem netje op de plek zodat hij goed bekeken kon worden.

Met een Uitmuntend en 2e plaatsing in de open klas reuen werden we beloond. Ook Lucy en Nazca volbrachten hun rondjes en behaalde allebei een Zeer goed en mooie beschrijving. Er waren 33 drentsche Patrijshonden aanwezig en de lat lag hoog. Fokker Jan mag in zijn nopjes zijn met dit mooie resultaat behaald op de Winner, en  alle drie geboren in zijn “living” zoals hij zelf zegt!

De hondjes mochten uitrusten in de bench en werd de rest van de dag besteed aan praten met de vele bekenden en “nieuwe” gezichten.  Het was een top drentendag….en trots en voldaan keerde we huiswaarts.

Zie ook Bas&Belle blog!

p1060373-1145x1280

Sybie en Senna

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “De Winner!

  1. Ook ik ben ooit een keer met mijn Olivier naar de winner geweest!! Een hele ervaring en supergoed gedaan Jeanny!!! Wat een klere eind rijden he?? Neem er maar een lekkere borrel op!! Ik zal het ook doen………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *