Douze Points..

Niet schrikken!! “Douze Points” zijn niet het aantal pups van Nova maar de punten waar we zaterdag op zaten te wachten.

Massaal nemen we ons voor NIET meer te kijken naar dat circus. Het waarom hoef ik niet uit te leggen…niet te pruimen schreeuw muziek en dito vertolkers. En toch zitten we weer massaal ons te ergeren aan het rariteitenkabinet van Europa, inmiddels halve wereld!

De aanloop tot de Nederlandse inzending had ik niet gevolgd. Wist niet wie de vertolker was, en ook niet wat voor liedje was ingestuurd. Maar…toevallig in de auto kwam er iets voorbij op de radio..en werd toch wel direct geraakt, en dan met name door de zinsnede “Loving you is a losing game”. Thuis aangekomen dan toch maar even googelen. Verhip dat is de inzending voor het Eurovisiesongfestival van Nederland….en de hoop flakkerde op!

Wat is een goed lied?…en wat is dan een goed Songfestivallied? Voor me zelf weet ik wel het antwoord. Er moet een houdbaarheidsdatum opstaan, dat wil zeggen..na vele jaren moet het nog aanspreken en niet een niemendalletje met diepe decolletés en zwaar pauken-werk die verder in het liedje helemaal geen functie hebben. Ook als iemand met een viool aankomt en daar twee streken op geeft, denk ik al “ga toch op het dak zitten”!

Er bestaan echt wel songfestifalsongs waarvan de houdbaarheidsdatum niet verlopen is….alleen zijn we vergeten dat het ooit daar begonnen is. Zo is er “Volare”, “Puppet on a String”, “Knock Knock who’s  there”, Tu te Reconnaitras”, “Johnnie Blue” en zelfs “Katinka“…

Maar niets kan tippen aan “l ‘amour est bleu” van de koningin van weleer Vicky Leandros. Ik heb heel lang niet geweten dat dit oorspronkelijk door haar werd gebracht…het liedje werd zo vaak re-gearrangeerd en gecoverd dat de herkomst niet meer duidelijk was. Er staat zeker een houdbaarheidsdatum op deze song en dat blijkt wel dat je er alle kanten mee op kan…van soft gezongen naar instrumentaal naar bombastische mellow versie

Zou het toch het grote orkest op de achtergrond zijn, alles live, en dat alle noten van zangers en muzikanten raak moeten zijn wat me hier in aanspreekt? De moeilijkheidsgraad was in elk geval veel hoger!

We genieten nog even na van Duncan na een chaotische puntentelling en voelde het als de 6e minuut naspeeltijd Ajax-Tottenham maar nu hebben we het dan toch gered.

Veel luisterplezier en post vooral je eigen “zwakheden”!

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *