Drentelarijen…

De 2 helft van deze week staat in het kader van drentelarijen!

Morgenmiddag komt Saku, het vriendinnetje van Lennaert, op bezoek samen met haar moeder, en zal hij hun een rondleiding geven over de Maasdijken. Cartouche blijft thuis want 34 kg aan elke arm die een andere kant op willen, dat is niet wat ik me voorstel van een ontspannen wandeling!
Nog erger is het als 68 kg opeens de zelfde kant op willen! Nou ben ik niet licht gebouwd en niet echt van het zwakke geslacht, maar dat is mij zelfs te gortig.
Het trekken aan de riem is een kwaaltje dat toch bij veel drenten voorkomt, en kunnen we het inmiddels een raskenmerk noemen!
S ’avonds is het weer gehoorzaamheid les bij dog4ever (http://www.dogs4ever.nl/nieuws.html) waar Lennaert ook zijn puppycursussen heeft gevolgd! Ook hier is het constant oefenen aan de slappe lijn, en wil ik straks een hond die aan mijn pink loopt, maar voorlopig is het nog niet zo ver!

zweetZaterdag  staat er een “zweetwerkbeleving” op het programma! Vraag me niet wat dit exact inhoudt, maar ik heb me met Lennaert samen opgegeven omdat hij als werk-en jachthond toch ook een beetje aan zijn talenten moet werken. Voor hem wordt het vooral een snuffelbeleving en zal ik dan wel degenen zijn die moet zweten, gezien zijn onstuimig gedrag. Maar mij is verteld dat ik mijn hond hier een reuze plezier mee doe met dit soort activiteiten en daar gaan we dan voor. Eigenlijk wil ik gewoon zoveel mogelijk leren over, en met mijn hond.
Een leuke bijkomstigheid is dat we deze “beleving” gaan ervaren met Lando en Hilde. Lando is de broer van Lennaert, en Hilde het bazinnetje.  Dat is al reden genoeg om de kilometers te overbruggen want dit duo staat garant voor veel lol, maar ze heeft me wel de wacht aangezegd dat ik afstand moet bewaren, zodat Lando zich kan concentreren…..ppffff……spatjes noemen ze dat in Nederland!

 Hilde en ik...

Facebooktwitterlinkedinmail

4 thoughts on “Drentelarijen…

  1. Trekkende Drenten, wat zijn dat…………………..?
    Vergeet je zaterdag je zweetbandje en zweetdoekjes niet mee te nemen?

  2. Ik heb op een strandwandeling eens een Nederlander met een Drent ontmoet die beweerde dat zijn Drent niet trok ! Hij heeft me dat ook gedemonstreerd. Bleek dat HIJ een hardloper was en dat zijn Drent hem niet kon volgen. Bij hen was het de hond die klaagde dat de baas trok aan de lijn ! ! !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *