Druk…

todolist

Na het vele werk van de afgelopen maanden met de werkgroep “Fokken zonder gokken” en het bij elkaar brengen van de bloedstalen voor onderzoek aan de universiteit van Gent schoten de activiteiten met mijn eigen honden er een beetje bij in.

Voor Nova heb ik een “to do list” opgesteld en we zijn zowat halverwege. Inmiddels heeft ze al 3 puppy/gehoorzaamheid/vervolg cursussen succesvol afgesloten en ook voor de jachtcursus in Posterholt die in Maart van start gaat staat ze al ingeschreven. Op het moment ligt haar Belgische stamboom bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied om de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen en wordt ze vervolgens bijgeschreven in het Nederlandse stamboek. Dit is een vereiste om in de toekomst te garanderen dat haar mogelijke pups ook een stamboom krijgen. Er komt weer iemand van Raad van beheer haar identiteit via de chip controleren en haar bekijken, en die weten inmiddels wel waar wij wonen want ook de aanvraag voor Lennaert en de kennel zijn allemaal netjes volgens de regels verlopen. Ook een swab met Nova’s DNA is bij het van Haeringen Instituut te Wageningen “in behandeling”.

2016 wordt een druk jaar voor haar want naast de jachtopleiding zal ze een paar shows moeten lopen en voor één, begin januari is ze al opgegeven.  En ook de rest van de  gezondheidsonderzoeken zullen moeten worden opgepakt.We doen nu eenmaal ons best onze honden een goed leven te geven en te zorgen voor gezonde en mooie nakomelingen.De jacht is inmiddels geopend….de jacht op een geschikte reu voor Nova…..en daar neem ik me eens goed de tijd voor!

Met Lennaert ga ik in december ergens in de Kempen een eendaagse workshop volgen meervoudig appoteren en/of workingtest.  Het zal voor ons beide weer een nieuwe ervaring zijn. Hoewel de workshop openstond voor alle rassen jachthonden zullen er nog 2 andere voorjagers met een Drent meedoen. Allebei mij niet onbekend!

Op de website van de vereniging van de Drentsche Patrijshond verschenen er wat foto’s van reuen en zowel Juno (Arko) van Brigitte en Lennaert verschenen herhaaldelijk prominent in beeld. Dat heeft Cartouche onze mooie man toch maar even afgeleverd.  Cartouche waar alles mee begon is nu 9,5 jaar. Af en toe is hij een beetje onzichtbaar met dat jonge geweld om hem heen, maar het is wel een rol die bij hem past. Hij dringt niet voor en wacht netjes af en haalt er op die manier het meeste voordeel uit. Zelfs teefjes en dekkingen zijn hem op deze manier ten deel gevallen.

http://www.drentschepatrijshond.org/nieuws-blogs/nieuws/nieuws-evenementen/680-foto-s-reuendag-2015-online

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *