Duko’s jachttraining..

Bericht uit Helmond over Duko uit de combinatie NovaX Maran 🙂

Ondertussen zijn Duko en ik bij les 4 van de jachttraining aanbeland. Duko doet net alsof hij nooit anders heeft gedaan. Hij snapt alles meteen. In tegenstelling tot zijn vrouwtje die toch echt denkt dat ze het begrijpt tot ze weer staat te stuntelen met lange lijnen, tegelijkertijd “kom voor”  moet roepen, en niet moet vergeten op de fluit te blazen, op te letten of hij het apport heeft, die aan te pakken, niet tegelijkertijd in het water te vallen en dan ook proberen Duko te belonen die keurig een verloren apport aan de overkant van het water gaat halen en het netjes naar me toe komt brengen alsof hij weet dat dat zo moet. Hoe trots kun je zijn?!!
Dit was ook de avond dat ik blij was dat mijn hond me een “dood dier” kwam brengen (wie had dat ooit gedacht? , nou ik niet!!) en ik het ook nog aanpakte en met een dode duif in m’n tas naar huis ging om er van de week nog eens mee te gaan oefenen. Duko zal er blij mee zijn. Hij vindt het fantastisch, hij gaat echt als een tierelier op alle apporten af, een dummy, een nep-eend, een duif. Hij vind het helemaal geweldig. Hij vliegt erop af, of zoekt tot hij ‘m vindt. Het liefst loopt hij dan nog vijf minuten rond met zijn vondst in de bek. Maar daar hebben we sinds les twee een stokje voor gestoken.  En vandaag zowaar kwam hij alles meteen brengen. Of zou het aan de frikandellen gelegen hebben die in mijn beloningstasje zaten. Tip van een medecursist. Altijd fijn!!


Al met al nog veel te leren, maar de wil van Duko die is er. En het plezier wat hij erin heeft maakt dat ook ik elke donderdag met plezier m’n oude kleren aantrek om in de “blub” te gaan staan.
Groetjes van Miranda en Duko.

Facebooktwitterlinkedinmail

8 thoughts on “Duko’s jachttraining..

  1. Mooi verhaal, leuk om te lezen. Tip vergelijk Duko nooit met de medecursisten. Drenten hebben iets meer tijd nodig in hun jonge jaren. Trots zijn op de prestaties die Duko doet en veel geduld hebben

  2. Het is zo leuk als ze plezier hebben in het werken en dan overwin je jezelf en zie je alle dode beesten als trainingsmateriaal=VeelpleziervoorjeDrent en durf je alles vast te pakken !
    Leuk geschreven verslag van Miranda over de training; lekker doorgaan, het samen werken en samenwerken wordt steeds leuker! 😊👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *