Easy livin’

pinneauOef wat vliegt de tijd…..en daar wil ik niet al te lang bij stil staan want “genieten” is hier het belangrijkste woord.

In het mooie huis “Butfinal” van Thea van der Borg is het aangenaam toeven. Gisteren had ze ons uitgenodigd om Pineau des Charentese komen proeven en we hebben de beide versie Rouge et Blancs ons royaal laten smaken, zo ook de typische fransen hapjes. Daarna moesten we in het pikkedonker nog huiswaarts schravelen. Chris had wel een zaklamp meegenomen, maar we wilde ervaren hoe donker donker kan zijn. Eva trapte direct op de noodrem, tja en dan krijg je kettingbotsingen en de slappe lach!

Vandaag had ik hondenwacht en zijn Chris, Eva en Steven naar Oradour-sur-Glane vertrokken en ben ik “een bakkie gaan doen” bij Jan en Simonne. Nu weten Jan en Simonne bijna alles en hebben altijd wel een antwoord paraat, maar van een bakkie doen hadden ze nog nooit gehoord. Toch fijn dat zij ook iets van mij kunnen leren. (Bron: Taal in gebruik: Bakkie doen, Nederlanders zijn koffiedrinkers en dat is voor sommigen zo vanzelfsprekend dat ze het woord koffie helemaal niet meer gebruiken. Een bakkie doen is een beetje plat Nederlands voor een kop koffie drinken)

De meningen zijn verdeeld over het weer. Het is afwisselend bewolkt en zonnig en zo’n 28 graden. Voor mij ideaal, maar Eva wil een strak blauw luchtje en een wat hogere temperatuur, maar ze is al mooi bruin en te veel zon is ook niet goed voor een strak huidje!

Vanavond hebben Steven en Eva hondenwacht en gaan wij op bezoek bij Nederlands-Engelse kennissen, en de rest van de week…………easy living!!! https://www.youtube.com/watch?v=DKxZY0DIxIk

De drent met de 6 poten...

De drent met de 6 poten…

P1010907

Gneet!!

P1010911

Alles proeven!

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Easy livin’

  1. Hoi Jeanny, Chris, Steven en Eva,

    Wij vonden het leuk dat jullie onze uitnodiging hebben aangenomen om bij ons Pineau te komen proeven, ondanks het feit dat jullie het drankje al kenden.
    Wij hebben er een gewoonte van gemaakt onze gasten te laten kennismaken met dit bijprodukt van Cognac, de drank die iedereen op de hele wereld wel goed kent.
    Pineau, echter niet. Het is van oorsprong een dessertwijn, maar wordt in deze regio heel vaak als aperitief gedronken. Er is wit, rood en rosé. En moet koud gedronken worden.
    Wat heel lekker is als dessert : een halve melon Charantais vullen met Pineau, beiden zo koud mogelijk serveren. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *