Een brief van Lobke..

Het kan raar lopen! Werden de pups van Hera en Cartouche in eerste instantie aangeprezen en gekocht als gezins- en erfhond, inmiddels zijn er zover ik weet, van de 12 jonge honden er 7 actief bezig met jachtopleiding en -oefeningen: Loek, Lando, Libre, Lobke, Lana, Lucy en Lennaert. Wie had dat gedacht?

Mooi dat de honden het beste in hun baasjes naar boven halen! 😉

Gisteren kreeg ik een mooie brief van Lobke, en haar jachtpassie volg ik al geruime tijd met veel plezier en vooral haar nuchtere kijk op de wereld!

Jeanny

IMG_2522 (800x533)

Lobke

 

Lieve tante Jeanny,

Ik weet dat je al een paar keer aan mijn vrouwtje gevraagd hebt of ze een stukje voor jouw blog wil schrijven. Al een paar keer heeft ze beloofd dat te doen, maar tot nu toe is er nog geen aktie van haar kant. Daarom doe ik het nu maar even.

Hoe gaat het met mijn paps en mijn broer? Ik heb gehoord dat mijn broer vadertje en moedertje heeft gespeeld met die lieve Saku. Je hebt hem toch wél sexuele voorlichting gegeven hè?!   Weet hij wel wat voor een gevolgen dat heeft? Hopelijk is hij niet het type van “wel de lusten maar niet de lasten” , en neemt hij z’n verantwoordelijkheid als er misschien kleine Saku’tjes en Lennaertjes worden geboren. Ikzelf hoef al dat gedoe niet, en heb mijn maatregelen getroffen. Ik heb een lieve vriend, maar blijf bewust kinderloos.

Ik heb het erg druk de laatste tijd. Iedere zondag ga ik naar jachttraining, en maak mijn vrouwtje daar dan een beetje gefrustreerd door dingen die ik thuis wél doe, daar ten aanzien van de hele groep pertinent te weigeren. Tja, ik ben niet voor niets een Drent hé………. Naast de apporteertraining mag ik ook regelmatig velden afzoeken op fazanten. Het is een tijdje rustig geweest, maar nu de boeren weer geoogst hebben gaan we er weer vol tegenaan. Vorige week heb ik weer in de suikerbieten gelopen, tof hé?! Ik heb ook iets opgevangen dat ik deze week een dag met mijn baasje naar een instructieveldwerkdag mag. Mijn juf vindt het belangrijk dat we ook eens les krijgen van een ándere instructeur. Nou, ik vind het prima, als ik maar mijn ding mag doen op een leuk veld.

Nog ruim een weekje en dan zie ik jullie weer. Notabene een heel weekend. Ik hoorde ze hier ook praten over een nestkeuring. Als ze maar weten dat ik níet van plan ben netjes in de ring te gaan lopen, en ook niet van plan ben het zwemmen te laten omdat ik daar te veel krullen van krijg. Als de keurmeester dáár weer iets van zegt, zal ik hem even een poepie laten ruiken…..

Lieve tante Jeanny, groetjes van Lobke, en voor mijn paps en broer heel veel dikke knuffels.

Prachtig! Lobke in haar element!

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Een brief van Lobke..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *