Een dag..

P1060024 (1024x729)
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd……en dan maar snel een afspraak maken met drie trainingsmaatjes. Op zoek naar water om ongestoord te oefenen heb ik dan toch de geheimen prijs gegeven van mijn “secret garden”. René en Hilde waren al op de hoogte, maar niet Hub. Zaterdag staat een belangrijke proef op het programma en Hub heeft al 10-tallen jachthonden afgericht, maar nog nooit een officiële proef gelopen en hij wil toch graag met zijn Flora een diploma halen. Bij de brug van Maaseik hadden we afgesproken, niet te vroeg en niet te laat. Het was warm maar er stond een briesje en aangekomen bij de “secret garden”, raakte ook Hub onder de indruk. Daar waar de wereld van mensen en wilde dieren elkaar raken en botsen daar wordt hij ingeschakeld. Niet altijd een leuke en gewaardeerde baan, als hij het zoveelste aangereden dier uit zijn lijden moet verlossen en omstanders “boe..en baah” roepen. Maar hij is iemand met respect voor de natuur. Iemand die alles weet over planten en de dieren en al snel helemaal opging in de flora en fauna van het geheime biotoop.
Hilde met haar Nickels hebben grote stappen voorwaarts gezet en Hilde gaat regelmatig uit haar dak als haar Nickels de opdracht tot een perfect einde brengt. Tijdens een training op locatie was ze zo blij dat ze het konijn dat Nickels haar gaf een 5 tal meters achter zich neer gooide….Oei…de hond deed alles goed, maar wegens respectloos omgaan met wild kreeg ze een stevige reprimande. Op afstand volgde ik het tafereel ..tja..en dan is het weer lachen…lachen om ons zelf…lachen om de miscommunicatie met René die zijn taak als helper zeer serieus neemt. De verhalen van Hub en René zijn prachtverhalen over wildbeheer, pachten en rechten, slimme boeren, en jagen over de hele wereld.
En ik? Ik heb geen jacht, geen pacht en geen recht. Alleen twee honden die door hun passie en talent mij op sleeptouw nemen.
De afgelopen weken drukte zwaar op mij, weken vol zorgen, fysieke arbeid en het steeds terugkerende niet meer te ontrafelende misverstand. En dan dreunde nog de film “Legend of the falls” door mijn kop. Ik heb de film al zo vaak gezien en wilde helemaal niet kijken want voor mijn gevoel is en blijft het een onbevredigende film…maar opeens zag ik wel de overeenkomsten tussen het misverstand en Tristan……maar dat is een ander verhaal!

P1060027 (1024x768)   P1060019 (1024x768)P1060021 (1024x768)

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Een dag..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *