Emoties..

Uit Duitsland kwamen weer een paar foto’s binnen van de jongste dochtertjes van Lennaert. Wat zijn ze mooi en vooral aandoenlijk. De fokster schrijft dat de overgrootmoeder Xara helaas deze week is overleden en ze niet meer vier generaties in huis heeft. Ze missen haar erg en hebben veel verdriet, maar overgrootmoeder Xara is 15 jaar geworden en ze realiseren zich dat dit voor een drent een hoge leeftijd is en ze toch zolang van haar hebben kunnen genieten.

Deze week zijn Lennaert en ik weer in training gegaan voor een officiële wedstrijd. Een hardnekkige oorontsteking heeft hem toch vele maanden aan de kant gehouden. Ik was wel benieuwd wat was blijven hangen en begon direct met de proef waar de meeste honden op stuk lopen, nl. “apport over diep water” omdat het nog rustig was op het trainingsveld. Louis had aan de overkant van het water de eend verstopt en stond op afstand te kijken. Als er iets of iemand is die me nooit teleurstelt is het wel Lennaert. Volgens Louis was het dan ook een 20/20 score wat hij liet zien. Inmiddels was ook Karine met Libre gearriveerd en gingen we direct voor de aller moeilijkste uitdaging, nl. “apport over water” maar dan door een dikke band leliebladeren heen. Zowel Libre als Lennaert deden het netjes en brachten de eend binnen. Het is eigenlijk moeilijk te omschrijven wat het met je doet als je je hond zo bezig ziet en hij onvoorwaardelijk vertrouwt op je commando en voor je werkt. Schijnbaar dacht Karine er ook zo over, want ze draaide zich naar mij om en zei dat ze zo trots was op Libre dat ze er emotioneel van werd als ze keek naar haar verrichtingen….tja…daar stonden we, de twee ruige stoere dames gestoken in camouflage groen….vechtend tegen de traantjes!

We gaan nog een paar keer deze maand de puntjes op de i zetten want zowel Libre en Lennaert hebben we ingeschreven voor de SJP proef te Beesd. Maar ook Maral een halfzus heeft ingeschreven. Cartouche mag trots zijn op zijn werkende nakomelingen en eigenaars. Uit het nest waar Lennaert uit komt zijn er vijf actief bezig met werken, vier op Orweja SJP niveau (Loek, Lando, Libre, Lennaert) en één veldwerkster ook op Orweja Veldwerk niveau! (Lobke)!!

Loek, broer van Lennaert is ook een echte klasbak en heeft al een paar jaar de primeur en legt de lat direct hoog. Ook dit jaar werd hij weer de clubkampioen tijdens de onderlinge wedstrijd van zijn opleiding in België. Dit is al het 5e jaar op rij en nu met de perfecte score van 160 punten uit 160!!!

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Emoties..

  1. Prachtige en oh zo’n lieve snoetjes die twee..
    Zo fijn voor jou, en Lennaert zelf, dat hij zich zo goed hersteld heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *