Faya

Uit de combinatie JonaXLennaert heeft ook van Faya v. Roopoorte  een zachte landing gemaakt. Baasje Xander stelt haar voor! 🙂

En daar is dan onze Faya! Naast onze twee kids en twee poezen is Faya een vaste waarde geworden in ons gezin. Vanaf de dag dat ze in ons gezin haar intrede deed is het een rollercoaster van emoties en ervaringen. Niet altijd even makkelijk want Faya is soms onzeker en daarnaast erg sensitief, waarmee we met haar hard aan het werk zijn door middel van trainingen, puppyspelen, veel rust en aandacht, belonen van positief gedrag etc. En dat ‘betaald zich uit’, inmiddels heeft ze het volste vertrouwen in ons en wij in haar, dat is heel fijn om te merken.
En tegelijk is ze een oh zo nieuwsgierig hondje, altijd op haar hoede maar toch wel enthousiast en benieuwd naar het andere mens- of dierwezen. Ze is zeer leergierig, en voor slapen heeft ze eigenlijk geen tijd, dus dat zullen de baasjes toch echt moeten reguleren.
We hebben onze handen dus meer dan vol aan haar, ze houdt ons lekker bezig. En vol streken, dat ook. Ze is een echte Drenthe-pup. Bij zowel de kinderen als de twee poezen is het een mengeling van over-enthousiasme en genegenheid; ze rent er als een kip zonder kop achter aan en springt erbovenop als ze de kans krijgt. Rauzen door huis en tuin, gaten graven buiten, planten en bollen uit de tuin trekken, botten begraven…. En de strijd om een plekje op de bank hebben wij verloren 😉 er moest toch echt één plekje voor haar zijn.
Hoe dan ook: ook al is ze een bewerkelijk hondje, we zijn ook allemaal verliefd geworden op Faya, ze steelt je hart. Ook op straat en bij de mensen om ons heen. Ze is super knuffelig, houdt van gezelligheid en wil graag dicht bij je zijn en waakt trouw over haar hele roedel. Met haar knuffel-eend in haar bekkie, want die gaat vanaf dag één overal mee naar toe 😉

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *