Fokdag 2017

Het N-nest waar Nova uit voortkomt heeft de keuring tijdens de fokdag in Barneveld glansrijk doorstaan. Reu-eigenaar Jantine Lionarons  en fokker Jan Faes hadden een oproep rondgestuurd om in het ras-belang toch iedereen de kans te geven z’n lieve mooie huisgenoot te laten zien en keuren. In een nette ruime hal wachten we onze beurt af. …en dat werd lang wachten. Er was veel te zien en vooral weerzien met vele drenten-mensen. Ons nest was als laatste aan de beurt….en Nova als laatste uit het nest. Toen ik na haar keuring opkeek was de hal zo goed als leeg…en stonden we als laatste in de ring. Nova was in de ring niet in haar beste doen….ging steeds zitten, en wilde zich niet laten betasten. Ik kende mijn meisje niet terug! Maar ze haalde toch een Zeer Goed en ook de beschrijving laat weinig ruimte tot twijfel. “Ze is een echte drent” met een sportief afgetraind lichaam. Oké ze heeft wat “weinig bevedering” zoals ze dat noemen maar op de beschrijving staat toch maar dat ze praktijkbejaagd is en KNJV diploma’s bezit en in het veld heb je weinig voordeel aan een coupe soleil, watergolf of krullenbol! Nazca de beauty queen behaalde de verwachte Utimuntend en zoon N’Bowie en zeer verdienstelijk Zeer goed. Zijn puberlichaam heeft nog wat tijd nodig!

Dat niet betasten vond ik vreemd en stond er ook nog eens het advies…”ringtraining”?? , Help! Mijn meisje is van slag!…ze mopperde wat op andere honden…en opeens bedacht ik me dat ze misschien wel richting een loopsheid aan zit….HELP!!!  Nee, nog even een maand of twee maanden wachten Nova!

Jantine en Jan mogen trots zijn op de combinatie Hera en Bowie. Een mooi nest met super karakters!

Het nest is  ZO!!!

Een lekkere wirwar!

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Fokdag 2017

  1. Ach, bij Diesel stond er indertijd als minpunt op dat hij een sterke occiput had en in gangen nog zeer jeugdig en te enthousiast was.

  2. Nouschka scoorde vorig jaar ook een zeer goed, met weinig bevedering.Dat maakt niet uit; Ze is intussen uitgegroeid toet een goed luisterende, aangename drentedame die steeds meer harten voor haar wint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *