Fokdag 2021

De fokdag van de Vereniging Drentsche Patrijshond stond al bijna twee jaar in mijn agenda maar door de corona steeds uitgesteld en doorgeschoven. Maar zaterdag 2 oktober moest en zou het gebeuren! Ik wilde toch graag weten en zien hoe de nakomelingen van Lennaert bij de verschillende teefjes zich ontwikkeld hebben. Zijn het rastypische drentjes? Heeft de mix tussen vader en moederhond het gewenste resultaat opgeleverd? Zijn het gebruikshonden? Hebben de baasjes verder fokplannen?  enz. enz.  En ook het nestje van Nova werd officieel opgeroepen te verschijnen door de VDP.

Met een volgeladen auto vertrok ik vroeg naar Zutphen. De reis verliep voorspoedig en kon ik op mijn gemak een plekje in de Hanzehal zoeken. Het is natuurlijk niet makkelijk met twee drentjes aan de lijn, een hoop spullen, een berg papierwerk,  en te kleine priegel-speltjes om de deelnemers nummers te bevestigen……toch rustig te blijven!! Maar op Lennaert en Nova kan ik bouwen. Ze deden nog even buiten een laatste plasje en liepen rustig mee naar binnen en veinsde geen interesse te hebben voor hun rasgenoten met uitdagende blikken en hoge staarten. Ik had één bench meegezeuld en al naar gelang het programma zaten ze afwisselend in of naast bench.

Het papierwerk

De nesten van Lennaert, de Knipjes (‘d Ouw Knip)  en de Pluisjes (de Roopoorte) waren bijna allemaal aanwezig en ook de daar bijbehorende baasjes. Wat een hoop mooie drentjes, verhalen en kwalificaties!! Uit de verhalen kon ik opmaken dat in allebei de nesten de baasjes druk bezig waren met veldwerk, jachttraining, speuren, zweetwerk en zeer belangrijk, de gezondheidsonderzoeken.

De Knipjes

In de middag was dan het nest van Nova aan de beurt maar door allerlei verschillende omstandigheden was alleen maar haar zoon Jasper aanwezig. Jammer want een nestkeuring zit er dan niet in! Maar Nova en Jasper hadden een hele ring om te dartelen en maakte er even een privé show van. Zij werden uiteraard wel afzonderlijk beoordeeld en Jasper haar laatstgeborene zoon behaalde een vette klinkende Uitmuntend.

Een blije Piet en Jasper!

De ouderdieren kregen niet echt een kwalificatie maar wel een beschrijving en toen ik die later teruglas bij Nova was dit toch exact de nagel op de kop “Energieke teef, goede maat en verhoudingen, kleur van de platen is bijna zwart, mooi hoofd met rastypische expressie, goede hoekingen, goed ontwikkeld lichaam, gaat vlot met goede staartdracht”

De tijd ontbrak om met iedereen “uitgebreid” te praten maar toch heb ik een hele dag gepraat en gepraat 🙂 Het was een leuke en vooral nuttige dag en feliciteer iedereen met het resultaat maar vooral blij honden te zien met lieve aardige vrolijke karakters!!

TROTS!!!!!!

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Fokdag 2021

  1. Mooi verslag van de fokdag. Een fokdag die, zo onverwacht, een kwalificatie uitmuntend voor Jasper opleverde👌Hoera voor Jasper en zijn ouders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *