Fokken zonder gokken

NaamloosFokken zonder gokken : Een gezonde toekomst voor de Drentsche Patrijshond

De naam van onze werkgroep geeft perfect aan waar het ons om te doen is: het fokken op basis van DNA-profielen mogelijk te maken om zo erfelijke aandoeningen bij de Drentsche Patrijshond tot een minimum te herleiden. Het bieden van een mogelijkheid om gericht te fokken en zo min mogelijk aan het toeval over te laten.
Zo willen we voor het ras de Drentsche  Patrijshond een gezonde toekomst waarborgen. Dit in nauwe samenwerking met rasverenigingen, fokkers en eigenaren in binnen- en buitenland en anderen die met het lot van de Drentsche Patrijshond begaan zijn. Want alleen door samen op te trekken maken we kans dit prachtige ras voor de toekomst te behouden.Een eerste, belangrijke stap in die richting is het onderzoek in het kader van een doctoraatsthesis naar een test om epilepsie op te sporen bij kandidaatouderdieren, ons gratis aangeboden door prof. dr. Luc Peelman van de Universiteit Gent.Lees meer over dit onderzoekWaarom op dit moment alleen epilepsie? Deze erfelijke afwijking vormt de grootste bedreiging voor ons ras. Bovendien zijn van andere erfelijke ziekten, zoals PRA, op dit moment onvoldoende lijders en dragers bekend. Wij roepen jullie dan ook op ons ervan op de hoogte te stellen als je hond lijdt aan of drager is van een erfelijke ziekte als epilepsie, pra, of Von Willebrand. Hierbij garanderen wij volstrekte anonimiteit voor hond, eigenaar en fokker.

Meer informatie over ons vind je op onze fonkelnieuwe website www.fokkenzondergokken.com. Verder willen we je uitnodigen met ons van gedachten te wisselen op onze Facebookpagina.

12001823_10153196043037199_1160269622_o-1024x683

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *