Gastschrijver Jan Faes uit Vosselaar!

Vandaag is het de beurt aan gastschrijver fokker Jan Faes! Ook hij begint met een terugblik, op wat hij zelf een mooie traditie vindt, de terugkomdag! Zelf hebben we deze bourgondische terugkomdag in de Belgische Kempen pas 2 keer mogen meemaken, aangezien we het Faes roedel nog maar 2,5 jaar kennen. Jan schrijft altijd vanuit het perspectief van de honden, en dat is slim want via zijn honden kan hij de hele wereld problematiek bespreken, analyseren, bekritiseren en op de korrel nemen, zonder dat hij daar zelf op wordt aangekeken, en het levert vaak amusante proza op. Zijn blog trekt dagelijks vele lezers uit binnen en buitenland en heeft in een tijdsbestek  van 2 maanden zo’n 10.000 bezoekers! Maar we laten hem nu zelf eens aan het woord…..

Een traditie begint zo…

Vorige week zondag 31-03-2014 hadden wij iets te vieren, we zouden voor de vijfde maal terugkomdag houden voor alle pups die hier bij ons geboren zijn. Met zijn 5° keer is het stilaan een traditie geworden, die jaarlijkse terugkomdag voor de pups.

Vijf jaar al, reden om eens terug te blikken op hoe het allemaal begon, hoe de traditie startte.

De reden waarom we als fokker dit jaarlijks organiseren is omdat we contact willen blijven houden met onze pups, voornamelijk om ze terug te zien en te evalueren naar bouw en gezondheid.

Tot op heden, de oudste pups van het H-nest zijn inmiddels vijf jaar en half , mogen we fier terugblikken op wat begon met onze Belle en haar knappe vrijer Zeppos !

Hieronder het bericht over het verloop van de 1° terugkomdag op het Bas & Belle blog van 13-12-2009.

Wat een feest…

Wat een feest hebben onze baasjes voor mij en de pups en Zeppos  georganiseerd. Met acht Drenten waren wij vandaag.

Al van bij de eerste aankomst, van Hadise was het feest in de tuin, onze Harko en Harrhy volgden kort achter elkaar. In de tuin werden de gasten even gewikt en gewogen want nu kwamen we ze niet tegen aan zee of de clubdag maar in onze eigenste tuin. En daar stellen wij gedrieën de wetten. Toen ook Hercule en Zeppos arriveerden trokken we op wandeling.

Ik had de wandeling gisteren al met het baasje gedaan, “verkenning” noemt het baasje dat en ik mocht vandaag het vrouwtje voortsleuren, Heros ging met ’t baasje en Hera met Jos, het baasje van onze Harrhy, die sleurde dan zijn vrouwtje weer verder.

Ook Bellefleurke, het één jaar oude mini-vrouwtje van Hercule en Zeppos mocht mee in de buggy. Onderweg hebben we verschillende kennissen van ons kunnen voorstellen aan onze gasten.

Max de blonde Retriever was de eerste die we ontmoetten, die is eventjes héél grondig gekeurd en goed voor dienst bevonden. Dan kwam Chendor aan de beurt, ook een ouwe bekende labrador, en tenslotte was daar onze beste maat “den Tibo” maar toen we die tegenkwamen moesten de baasjes van ons en van Harko,  familiefoto’s trekken. Dat vonden wij spijtig want wij konden nog heel wat anders doen dan stilzitten voor dat duizendste portretje dat ze van ons nemen, Kom dat is mijn idee van het oponthoud.

Thuis gekomen hebben we dan maar plaatsgenomen rond de tafel voor wat het baasje Pistolets mé heps en kees noemt. Wij zijn dan maar stillekes in onze bench een dutje gaan doen, de andere broers en zussen zijn bij hen in de auto een tukje gaan doen tot de baasjes gegeten hadden. Nadien hebben we in ’t donker nog wat in de tuin geravot met z’n allen.

Was dat een plezant feest voor ons, en ook al onze baasjes hebben zich goed geamuseerd, ’t baasje hebben we horen zeggen dat ‘m dat elke week gaat doen, maar toen heeft het vrouwtje zo’n frons tussen haar wenkbrauwen getoond ….

’t Zal dus nog niet voor volgende week zijn …

Belle en co

 

terugkomdag1

 

 

 

 

 

Terugkomdag2 Terugkomdag3

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Gastschrijver Jan Faes uit Vosselaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *