Geroedel..

P1060083 (1024x768)Het roedel bestaat weer tijdelijk uit vier honden. Nickels de munsterlander  komt hier de laatste zonnige vakantiedagen doorbrengen.

Hoewel het een dominante reu is staat hij nu even onderaan de ladder. Cartouche, Lennaert en Nova vinden het maar wat leuk die bruine rakker in huis. Vooral met Nova kan hij uren spelen en dan wordt er wat afgekust. Lennaert houdt alles in de gaten…met zusje spelen oké….maar geen rare spelletjes, want dan moet hij optreden.

De drie reuen hebben trouwens sowieso wat meer interesse voor de geurtjes en kleurtjes van Nova. Dat zou kunnen duiden op het feit dat haar 2e loopsheid eraan komt. Volgens de kalender zou het wat vroeg zijn,  maar ook weer niet want ik had bij voorbaat me al niet ingeschreven voor een proef in Horst omdat ze eind september wel eens loops zou kunnen zijn. We zien het wel, de natuur laat zich niet forceren en ook niet wat daarna komt. De 2e loopsheid is wel voor mij het sein om actief op zoek te gaan naar een mooie, gezonde karaktervolle reu en te gaan toeleven naar een nestje in 2017.

P1060076 (1024x768)

Dat ruikt naar meer….

Cartouche het oude heertje houdt zich wat afzijdig maar af en toe neemt hij Nickels apart en springen ze als jonge honden om elkaar heen.  In de ochtend zijn ze alle vier druk druk druk. Lennaert heeft een irritant taaltje ontwikkeld als de voederbakken gevuld worden. Hij loopt dan heel druk rond, maakt pirouettes op zijn achterpoten en trekt een grimas. Hij maakt geen blaf of kef geluid maar gaat dan versneld ademen en dan klinkt het als “he he he he he he kom op met dat eten”.  Inmiddels hebben de anderen honden dat overgenomen en zelfs Nickels ging deze ochtend pirouettes draaien en fabriceerde ook al een “he he he he he he”.

10 seconden mogen ze dan even hun dagelijks ballet opvoeren en dan is het “zit” en “wachten”.  Lennaert krijgt altijd als eerste voer in de bak maar moet dan ook het langste wachten, dan Nova, vervolgens Nickels en dan Cartouche. Maar Cartouche geeft het sein tot aanvallen. Want hij hoeft niet te wachten en mag altijd als eerste beginnen. Na één dag had Nickels al in de gaten hoe het werkt.

Het feit dat Cartouche aangeeft dat er begonnen mag worden met eten zorgt ook wel eens voor verwarring bij Nova. Toen Cartouche was uitlogeren weigerde ze te starten met eten en ging in de tuin zoeken waar die witte reus bleef die normaal het vlees aansnijdt. Pas toen Lennaert zijn bak leeg had en dacht haar bak ook leeg te vreten kwam ze toch maar snel in actie.

P1060072 (1024x768)

Cartouche, ondanks zijn leeftijd nog een mooie man!

Op het moment is het nog aangenaam koel en trekt er een verfrissende luchtstroom door het huis. Het roedel heeft de ochtendkoelte gebruikt om eens flink te ravotten, te springen naar de druiven en vijgen, en de mol te helpen met graafwerkzaamheden. Maar nu liggen ze als vier heteluchtkanonnen aan mijn voeten de temperatuur weer flink op te drijven.

P1060084 (1024x768)

Als jij een rozentakje zou zijn ben ik het roosje..

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *