Ging lekker!

Het was helemaal niet lenteachtig deze trainingsochtend maar ik heb het toch behoorlijk warm gekregen.

Lennaert is een flinke drentevent en dat laat hij ook wel merken als er andere reuen opduiken. Dit is en blijft een aandachtspunt en kan zomaar een reden zijn dat hij straks als het voor het “eggie” gaat zonder pardon wordt gediskwalificeerd. Vandaag werd hij royaal op de proef gesteld. Bijna alle oefeningen moest hij afwerken tussen de andere reuen en een teef die vorige week nog  loops was, en er zaten maar 2 tot 3 meter tussen. Op een klein missertje na ging het perfect. Aan het einde van de les moesten alle honden “down” liggen zonder leiband dicht bij elkaar. Een paar konden zich niet beheersen en sprongen uit het gelid, gingen staan of zitten. …en Lennaert hield stand………en ik was best trots want net de 2 bruine reuen waar hij het felst op reageert lagen het dichts bij hem.

Een zaligheid om met hem te werken en van een koude ochtend een warme dag te maken 🙂

11039937_417727225067684_1576271443_n

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Ging lekker!

  1. Wat fijn dat dat zo goed ging, is vaak erg moeilijk. Wat een enorm grote groep waar je mee traint Jeanny; dat is lang wachten iedere keer of splitsen ze de groep op in kleinere groepjes?

    • De groep is inderdaad groot, begonnen met 25 honden en er zijn er nu ongeveer 20 over, maar er zijn ook 6 instructeurs en doe je de oefeningen steeds in wisselende kleine groepen. Dat lange wachten valt wel mee want ik had zondag het zweet op mijn voorhoofd staan, zo intensief was het. Sommige oefeningen zoals “down” “wennen aan schot” “onverstoorbaarheid” enz doen we wel met de grote groep om de honden stoïcijns voor zoveel mogelijk prikkels te maken, zoals andere reuen en lekker ruikende teefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *