Glimmen

P1050404 (1280x960)

3 nestgenoten, N’Jack die kwam supporteren, Nazca en Nova!

Als een blog zou kunnen glimmen dat moeten de lezers nu een zonnebril opzetten.

De “2de rasspeciale met CAC” of te wel de Belgische clubmatch is zeker speciaal geworden.

Speciaal voor Ann en Nazca een zus van Nova. Samen kwamen ze uit in de “klasse Intermediair”. De keurmeesteres en haar stagiaire namen voor alle honden de tijd. Alle teefjes in hun nog jonge klasse kregen een uitmuntend en toen glommen we al van trots. Maar nu moest er nog een teef worden gekozen die het ging opnemen tegen de andere klassen. Tot onze grote verbazing belandde Nova op de 2e plek en Nazca op de 1e plek. Nou ja!….we keken elkaar aan…en nu?  Eerst maar eens afkoelen in een tent. Nazca en Ann stegen boven zichzelf uit want kregen zij in de eerste keuringsronde nog “extra” punten omdat Nazca ook de onderkant aan de keurmeester liet zien,  en die was mooi wit zoals het hoorde…werd tijdens de volgende ronde het uiterste van hen gevergd. Toen waren er nog twee lege plaatsen bij de bordjes 1 en 2 en nog vijf honden in de ring. Het was me niet meer geheel duidelijk welke klasse, en wie wat waar, maar het ging duidelijk tussen Nazca en de stoere reu Cooper. Ik probeerde foto’s te maken en de kansen in te schatten.

Cooper werd Clubmatchwinnaar…en Nazca…zo uit het niets de beste teef van allemaal. Ann onderging het allemaal redelijk stoïcijns terwijl ik uit mijn dak ging. Wat een mooie prestatie van de twee nestgenoten. Allebei een U, allebei een plaatsing en dan uiteindelijk de amper 17 maanden oude Nazca beste teef…… Maar er past nog een pareltje bij. Lennaert kwam uit in de “Open klas” reuen. Hij had de concurrentie van 8 potente ervaren reuen. Nu is Lennaert ook wel ervaren maar ook nog altijd een ongeduldige ping pong bal. Ook tijdens deze keuring steeg de spanning. Uiteindelijk werd Lennaert 2e achter Cooper, de latere winnaar.

Hera met haar 2 lovers, Bowie van Jantine uit Barendrecht en Cartouche, de witte reus, hebben iets moois voortgebracht.

Als een blog zou kunnen glimmen en de donkere nacht invalt en je kijkt naar het zuiden, ver weg richting Atlantische oceaan, richting Cognac, dan zie je een gloed in de verte….

P1050421 (1280x960)

3 honden van één fokker, 3 knappe U’s, lovende rapporten en 3 plaatsingen!

P1050423 (1280x960)

Poseren blijft moeilijk!

 

sized_winnaar-Rasspeciale-2016_Udo_van_t_Suydevelt

De winnaar van de ras-speciale 2016 is Udo fan ’t Suyderfelt, hier op de foto met baasje Michael van der Burg en keurmeester Gertie Colaris.

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Glimmen

  1. als ik volgende week met een wipneus terug naar België dan is dat een “fierefokkerskrulneus”. Proficiat Jeanny en Ann met dit prachtige resultaat !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *