Grenzeloos!

Met een aantal Drenten liefhebbers komen we regelmatig samen om te wandelen te trainen en weetjes uit te wisselen.  Nu bestaat ons groepje uit een gemêleerd gezelschap. Wel 5 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd, Belgen, Duitsers, Nederlanders, één Belgische fransman en Limburgers!  Deze mix van spraakverwarring en dialecten maakt de communicatie soms wat moeilijk, maar de taal van “een lach, en soms een traan” spreken we toch allemaal!

Nu pik ik even het “Duits” eruit om een bruggetje te maken……

Zaterdag 12 april moet je in Posterholt zijn!! De 2e editie van Amazing Postert prijkt daar op de affiche.
2 jaar geleden ben ik met wat familie en  “de Neet Soprane”  naar de 1ste editie geweest en mijn broer had VIP kaarten geregeld. VIP waren we zeker, want boven onze tafel hing een bord met “De vlaai van de Busting” en iedereen moest natuurlijk weten wat dat betekende, maar ik dwaal af!
Het was een adembenemend concert waar pop, rock en harmoniemuziek elkaar de hand gaven, en je tranen in je ogen en kippenvel kreeg!

Dit jaar gaan ze voor hetzelfde concept, de Harmonie Wilhelmina uit Posterholt, een combo erbij, lokaal zangtalenten, 150 koperblazers en  3-voudig LVK-winnaar W-Dreej.
Als je 3 keer het LVK (Limburgs Vasteleoavends Konkoer) hebt gewonnen dan ben je best wel groot en zo ook W-Dreej (wij 3).
In een interview hoorde ik dat W-Dreej zich ging wagen aan duitse meezing muziek. Aah dacht ik “die Deutsche Welle”  maar dat was verkeerd gedacht want het bleek dan toch over Peter Maffay en Marianne Rosenberg te gaan.

In de jaren 80 was er een stroming in Duitsland die af wilde van het Schlager imago, en een statement wilde maken dat goede muziek niet altijd Engelstalig hoeft te zijn.

Goede voorbeelden zijn Nena met haar “feeling good liedje”  “99 Luftballons” en het licht erotische, maar goed verteerbare song van de Spider Murphy Gang, “Skandal im Sperrbezirk”

Maar die Deutsche Welle leverde toch wel ook zeer vermakelijke muziek op waar je geen etiket op kon plakken, zoals DÖF “Codo,Ich düse, düse im Sauseschritt”  en je je afvroeg wie nu in het ootje werd genomen.
Ben benieuwd wanneer een fanfare of harmonie zich gaat wagen aan “die Deutsche Welle” en dan (mee) zing ik wel het liedje van Trio “ich lieb dich nicht du liebst mich nicht”

1240058_458467037614758_642925417_n[1]

https://www.youtube.com/watch?v=0Cl9C19u2Yc

Er zijn nog kaarten, dus zorg dat je erbij bent: http://www.amazingpostert.nl/

Morgen zal Josephine van Dijk-Bustin als gastschrijfster acte de presence geven!

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *