Helaas..

Helaas helaas…

Nova krijgt op korte termijn geen puppy’s. Vrijdag moest ik een tijdje wachten in een klein kamertje op het moment dat de echo zou worden gedaan. Haar buikje was al geschoren en in de warmte en stilte van dat kleine kamertje verloor ik mijn vertrouwen en optimisme. Er was teveel om over na te denken en te veel verloren de laatste zeven jaren…dan moet dit toch ook weer de volgende mokerslag zijn?!

Vergeefs zocht de dokter naar een vlekje in een holle ruimte met een minuscuul kloppend hartje en terwijl ze me troostend toesprak waren mijn gedachten al bij de mensen op mijn pupkoperslijst.  Wat hadden ze een vertrouwen in Nova en Joeri en in al mijn gemaakte keuzes. Zoveel aanvragen, ik had de pups wel drie keer aan de man kunnen brengen.

Natuurlijk is er nog niets verloren en er komen ook weer nieuwe kansen. “Nova kan nu samen met haar zusje Nazca loops worden en misschien hebben ze wel tegelijkertijd pups” liet Bjorn me weten! Oké daar gaan we voor, maar mijn zomerplanning ligt danig in de war en overweeg ik me nog snel voor een paar jachtproeven in te schrijven om positief bezig te blijven.

Ik heb gemerkt hoe moeilijk het is een reu te vinden. Een drent moet niet alleen mooi zijn, maar hij moet ook een vriendelijk karakter hebben, een passie voor jacht, een alleskunner en bovenal gezond. En niet alleen gezond in de vorm van nooit ziek, maar ook nog eens een duit in het zakje doen van de genenpoel van een kleine geïsoleerde populatie. Begin er maar eens aan! Het feit dat de mensen de weg vonden naar mijn pups en Lennaert geeft aan dat ik toch op de goede weg zit, ook al beweren boze tongen iets anders.

Inmiddels lopen er gesprekken met mensen met een teef op zoek naar een reu en probeer ik verschillende partijen met elkaar in contact te brengen. Want zoeken naar variatie blijft belangrijk en als ik dan kan helpen…natuurlijk! Zo zijn er nu twee Duitse teefjes in Roosteren op bezoek en heb ik twee reuen uitgenodigd  om kennis te maken, Manuela met haar topper Jarno en Hilde met Lando een broer van Lennaert. Lando is een prachtkerel, een gedreven hond met een excellent karakter, net zo als zijn vrouwtje die opeens tijdens de donkerste dagen in mijn leven er gewoon was met de juiste woorden en de juiste intentie. Daar was geen uitleg nodig!

Lando

Facebooktwitterlinkedinmail

7 thoughts on “Helaas..

  1. Wat een naar bericht, nuet leuk.maar blijf positief naar de toekomst toe, of zoals een goede vriend van.mij zegt, het kump.good. maar een.knuffel en een schouderklopje heb je zeker verdiend!

  2. Je krijgt het wel voor je kiezen de laatste tijd! Knap hoe jij dan toch altijd weer de positieve kant van dingen ziet! Hou vol, de zon gaat echt wel weer schijnen, ook voor Nova!

  3. Ik denk altijd dat dingen niet voor niets gebeuren. Ik had je echter, zooooo veel lieve nieuwe leventjes toegewenst. “Komt tijd , komt raad.” Deze uitspraak vind een zeer mooie en klopt altijd! Tot laterXXX

  4. Zo jammer en ik begrijp je teleurstelling !! Volgende keer duim ik harder en nog meer kaarsjes brand ik voor je! Je stammoedertje zorgt er volgende keer voor ❤️😊. Sterkte Jeanne en kom mee naar de Bezelhonkbokaal, eindje rijden maar TOPDAG wordt dat. Mooi voor jou en je doggies; ik help je graag die dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *