Hera!!

DSC02060

Vorige maand 10 april heb ik iets meer verteld over de vader van Nova-Hera, en vandaag 10 mei,“moederdag” is haar moeder Hera aan de beurt.
Hera is geen onbekende voor mij want ze heeft al een vrijage met Cartouche achter de rug en daar is Lennaert uit geboren.

Ze is een mooie Belgische dame en maakt deel uit van “De Faesroedel”.
Jan en Simonne hebben haar zelf gefokt en ze leeft als “een godin in Frankrijk” afwisselend in Vosselaar in België of in La Magdeleine in Frankrijk.  Hoewel ze regelmatig in de belangstelling staat door haar nesten en nakomelingen heeft ze ook het vermogen zich onzichtbaar te maken. Jan en Simonne hebben drie generaties in huis. Belle de moeder, Heros en Hera haar kinderen en Lucy dochter van Hera.

Belle trekt altijd de meeste aandacht naar zich toe. Dat doet ze door een mooi rond blafje. Heros met zijn imposante gestalte kun je ook niet over het hoofd zien. Lucy de lichtste van kleur van het stel, trekt ook de nodige aandacht.

IMG_3728 (1280x853)

Oma Belle helpt bij het verzorgen en zogen van het N-nest!

Maar de onzichtbaarheid van Hera is maar schijn, want ze houdt constant alles en iedereen goed in de gaten en grijpt in als het nodig is en stelt haar privileges veilig.  Ze zorgt ook wel dat de baas haar ziet, want de anderen moeten snel zijn als ze eens mee willen naar de bakker of het frietkot want Hera zit al in de auto!

Hera was net zes jaar toen ze haar 2e nestje kreeg. Dat 2 nest bestond uit 7 pups en samen met het nestje waar Lennaert uit voorkomt staat haar nakomelingen tellertje op 19!

Zij is een mooie, gezonde, fitte drent en heeft met het L-nest (HeraxCartouche) een nest voortgebracht met een lage verwantschap ten opzichte van de rest van het ras. Dit is gunstig voor de genenpoel en Drentsche patrijshonden populatie.

Haar baas schreef eens over haar  “Verder nog is onze Hera gewoon super in al haar eenvoud” en “een hondje om te hebben”.

 

DSC02189

Nadenkend in La Magdeleine!

Geen watervrees!

IMG_2654 (800x533)

Jachttraining in Beerse!

DSC05969

Oeps….zwanger!!

P1010284

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

One thought on “Hera!!

  1. Onze Hera is gewoon een super hondje en niet alleen eentje om te hebben maar een aanwinst voor het ras. Eens schreef er iemand toen Hera de tweede keer drachtig was “een nest om naar uit te kijken en een pup uit te hebben”. Spijtig dat er maar twee teefjes in dit nest waren. Want Jeanny en Bjorn die beiden een teefje kregen hebben die enkel gekregen omdat ze ook de intentie te kennen gaven van met dat teefje ook te gaan fokken. En dan zijn dat ook weer nestjes “om naar uit te kijken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *