Hera!

Hera, moeder van het L-nest!

Hera, moeder van het L-nest!

De moeder van Lennaert is Hera ! Gewoon simpel kort Hera, zonder toeters en bellen, en ook zij verdient een ereplekje op mijn blog.  In november wordt ze 6 jaar en samen met haar moeder Belle,  broer Heros en dochter Lucy woont ze bij Jan en Simonne Faes.

Ze komt altijd heel stabiel op me over en doet geen gekke dingen. Ze is het “vötje” van Jan, tenminste zo gedraagt ze zich. Altijd naar zijn ogen kijken en proberen namens hem de rest van het roedel  te sturen. Maar de absolute macht ligt nog bij Belle, en dat laat ze nog even zo!  Ze is tevreden met simpele dingen zoals een steen ronddragen en klusjes doen voor de baas. Elke ochtend gaat ze klaar zitten bij de auto want zij wil mee brood en de krant kopen! Volgens mij is er wel zoiets geweest als een roulatieschema, maar Hera slim als ze is, heeft of dit schema opgevreten  of ze maakt gebruik van de onoplettendheid van de rest van het roedel en zit zij al pontificaal in de auto.

Ze heeft 1 nest gehad en dan wel direct goed, nl. 12 pups. Op de laatste foto voor de bevalling zie je haar denken “nooit meer” net als iedere vrouw tijdens de bevalling! Ze was een goede moeder en wekenlang verzorgde ze zelf onafgebroken haar 12 pups, met een beetje hulp. Eén keer per maand ontmoetten we haar in Beerse tijdens de jachtoefeningen en laat ze aan haar onstuimige kroost zien hoe makkelijk en gedisciplineerd zij de baas overal volgt. Altijd de oogjes een beetje verlegen omhoog gericht en onverstoorbaar!

Ze is nog jong en vitaal genoeg om weer eens voorzichtig aan een 2de nestje te gaan beginnen en dat zal dan ergens begin volgend jaar zijn. Eens afwachten hoe groot de familie wordt volgend jaar en hoe de terugkomdag er dan gaat uitzien! Zondag 31 augustus worden we weer in Oud Turnhout verwacht en dan zal Hera zeker niet ontbreken!

Voorlopig verblijft ze nog in Ferret in Charente en haalt ze elke dag de “Charente Libre” op want het is een pientere dame en een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!

Jeanny

IMG_2655 (912x608)

Aan het werk!

 

13572_10202891369186238_85171119911325939_n

Krantje voor de baas!

Facebooktwitterlinkedinmail

One thought on “Hera!

  1. Wat moeten we daar nog aan toe voegen over Hera. Dat de naam Hera afkomstig is uit de Griekse mythologie en Hera was toen “de gemalin van Zeus de oppergod”. Verder nog is onze Hera gewoon super in al haar eenvoud en kreeg van Keurmeester Jos Van Soest destijds een heel mooie toevoeging op haar keurverslag “een hondje om te hebben” . Waar het baasje toen blijer mee was dan met de U die ze toen behaalde !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *