Hoi hoi Duko

Hoi hoi..bericht uit Helmond!
Het gaat supergoed met Duko!
Hij heeft wel echt zijn draai gevonden geloof ik. En wij ook met hem. Wat hebben we een lief hondje zeg! En dat “je” kunnen we er geloof ik wel vanaf laten, hij is ondertussen 16 kilo. Ziet er goed uit, zijn vacht is mooi glanzend en hij begint ook al wat volwassen beharing te krijgen. Het puppyvachtje is alleen nog rondom zijn hals en kop. De rest begint al wat langer te worden, rondom zijn staart beginnen wat haartjes langer te worden en uit te waaieren net als zijn flosje en ik zag zojuist al een voorzichtig “broekje”. Te schattig.

Wie heeft de broek aan?

Op de puppy cursus doet hij het echt supergoed, ben zo trots op hem. Hij kan echt goed luisteren. Zelfs als hij met andere honden aan het spelen is komt hij gewoon. Ik ben er zelf nog elke keer verbaasd over. Hij gaat ondertussen onbevangen alles aan en de staart verdwijnt nog nauwelijks meer tussen de benen. Ook met de kinderen gaat het heel goed, hij speelt graag met ze maar luistert ook redelijk goed naar ze. In ieders enthousiasme blijven er nog steeds wel af en toe wat kledingstukken sneuvelen doordat er een tandje in blijft hangen. Maar ach, dat is een goede reden om weer nieuwe te kopen zullen we maar zeggen.
Het zindelijk zijn gaat ook bijzonder goed, de deur is na al wat dagen meer dicht en hij doet het eigenlijk nooit binnen. Alleen vreugdeplasje/druppeltjes wanneer er iemand binnenkomt en hem enthousiast begroet. Tips?
“Zit” (kon hij bij jou al), “Down”, “Blijf”, “Naast”, “Kom voor”…doet hij allemaal perfect. Evenals het blijven zitten zonder aan te vallen wanneer ik zijn brokken in zijn bak doe, pas op commando valt hij aan. Ook gaat hij netjes zitten als we terug komen van het uitgaan en gaat pas naar binnen als ik ‘toe maar’ zeg. In de bench, had jij hem al geleerd en dat doet hij nog steeds perfect. De nachten is hij ook gewoon zindelijk en stil, alleen afgelopen twee nachten is hij wat onrustig geweest en wat gepiept en gejankt. Vroeg me af of hij misschien last zou kunnen hebben van zijn tanden. Ik heb er nog geen gevonden en zie nog geen gaten. Maar misschien dat hij last heeft s nachts.
Hij schrokt zijn voer al wat minder door de anti schrokbak. Al met al gaat het bijzonder goed en ben ik nog steeds super blij met hem. Hij begint al wat drukker te worden en meer behoefte aan beweging te hebben merken we. Verder gaven ze op de puppycursus ook aan dat we hem goed uit moeten dagen omdat hij zo goed en makkelijk leert. Dus we gaan maar eens op onderzoek uit voor de jachttraining.
Groetjes van Miranda en Duko

Prachtig!!

Trouwe blik!

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “Hoi hoi Duko

  1. Daar word je als fokker en dekreueigenaar toch ontzettend blij van als je zo’n verslag binnen krijgt!
    Mooie reu, veelbelovend voor de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *