I surrender..

Drentsche Patrijshonden hebben echt wel goede neuzen. Daar was ik al eerder van overtuigd. Cartouche zat altijd relax in de tuin met zijn kop te draaien en moleculen op te vangen. Nu zijn er duizenden en duizenden verschillende geuren maar het gaat erom om juist die voor hem interessante geurtjes op te vangen. Een van die geurtjes zijn dan vooral andere honden. Nu woon ik in vogelvlucht zo’n 150 meter af van een openbare weg en daar lopen geregeld mensen met honden onttrokken aan ons zicht. Aan de manier hoe Cartouche zijn neus in de lucht stak kon ik zien dat er activiteiten waren op de openbare weg. Cartouche liep dan op zijn gemak naar een hoek in de tuin met uitzicht op die weg….maar wel al weer enkele honderden meters verder. En dan moest hij altijd even blaffen om de honden en mensen in de verte te laten weten “hee hallo…ik heb jullie echt wel geroken”!  Inmiddels heeft Lennaert die taak overgenomen.

Deze week bracht de post een pakje namens Lief&Leed initiatief van de Drentsche Patrijshond Liefhebbers groep. Er zaten wat heerlijke ruikende “Rituals” voor te douchen en te smeren in het pakje en een mooie bedrukte zakdoek. Voor het gebruik wilde ik de zakdoek eerst wassen en verdween hij in de wasmand. Toen ik de was ging sorteren in de badkamer en ik een net hoopje maakte met “wit, fijn  40 graden”, stak Lennaert zijn neus om de deur…

Sonja heeft het pakje gevuld en verstuurd en Silvia (LaSilver) heeft de zakdoek bedrukt. Ze hebben allebei drentsche patrijshonden in huis maar kan me niet voorstellen gezien de nette staat van de ingepakte zakdoek dat daar hun honden uitvoerig mee gesleept of gespeeld hebben. Maar toch zweefde er een hoop moleculen rondom dit uiterst interessant object!

De zakdoek werd vakkundig uit het hoopje gepikt door Lennaert en op de keukenvloer gedropt. Een aantal minuten lang werd er luidruchtig gesnoven om te bepalen waar die zakdoek vandaan kwam en welke weg hij had afgelegd. “Zou Doutsen loops zijn? Hoe gaat het met Famke en Vesta, de “grandes dames?” Ruik ik daar Florus, een potente reu? ”, Nova ging ook mee doen en gaf de zakdoek hun voldoende informatie om extra speeksel te produceren. Ik gooide nog een andere door mij gebruikte zakdoek in hun richting maar die was uiteraard niet interessant.

Dus als jullie tijdens een drenten-activiteit, een show of in het veld, iemand opmerken die opzichtig haar grote witte damasten zakdoek tevoorschijn haalt en net iets te hard snottert en snuit, het voorhoofd nuffig en dramatisch dept, zwaait en wappert! Dat ben ik, ”I surrender”..

Facebooktwitterlinkedinmail

2 thoughts on “I surrender..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *