Jelke..

Af en toe blijft het wat langer stil rondom een nakomeling ivm trieste persoonlijke omstandigheden, maar inmiddels heeft Jelke uit Scheemda zich ook gemeld…we laten haar baasje aan het woord!

“Graag willen wij U op de hoogte brengen van onze ervaringen met het zusje van Django, Pieke, Nora en Ties.
Wij noemen haar Jelke en zij is ivm trieste omstandigheden van de 1e eigenaar uit Brabant weer terug in de Provincie Groningen terecht gekomen toen ze 12 week oud was.
Jelke is onze 3e Drent. Onze vorige Drent genaamd Ronja moesten we op de leeftijd van 9,5 jaar helaas in laten slapen als gevolg van botkanker. Dit is vlak na de kerst gebeurd.
Ronja was een herplaatser die wij kregen toen ze bijna 3 jaar was.
Onze voorkeur ging nu ook uit naar een herplaatser maar toen we werden benaderd door Jan Pluis of we geïnteresseerd waren in een pup van 12 weken en zijn we daar serieus over na gaan denken, met het uiteindelijke gevolg dat Jelke sinds februari bij ons een nieuw tehuis heeft gevonden.
Jelke is een schat van een hond, maar als we het verhaal van oa. Ties lezen herkennen we heel veel van het karakter en de ondeugendheid van wat wij de “Pluisjes” noemen.
Jelke kan vrij rondlopen in onze grote tuin, en pakt af en toe een plantje uit de tuin.
Wij spreken haar daar wel op aan natuurlijk , maar ja, je hebt het wel over een jonge Drentsche patrijs hond..!!
Zaten we deze week in de kamer, komt Jelke doodleuk binnen met een pas geplante salvia in haar bek, waarvan haar plan was om die op de bank even goed door elkaar te schudden.
Zag ze geen kwaad in. Wij moeten dan ook voortdurend lachen om dit soort streken.
Maar Jelke is een dame die zich niet gauw de wet laat voorschrijven.
Ze is gelukkig na haar gedwongen verhuizing als pup verder goed gesocialiseerd en gaat ook goed met onze kleindochter van bijna twee jaar om waar wij twee dagen per week op passen.
In mei gaat ze mee op vakantie naar Zeeland waar we een huisje hebben geregeld via een artikel uit het blad van de Drentsche Patrijsvereniging die we nog hadden bewaard”.

🙂

Slim koppie!

 

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Jelke..

 1. Jelke, Ties woont niet zoals Jeanne schreef in Zeeland, maar in Zuid Holland. Wanneer jullie in Zeeland zijn, komen jullie vanuit Groningen bijna in de buurt van het dorp Dirksland waar Ties woont. Misschien een ontmoeting plannen?

  • Wij zijn deze week in een huisje in Renesse.
   We zouden wel even langs kunnen komen een dezer dagen.
   Laat maar even weten of dat past
   Tel. 0622405090

 2. Jelke is bij Ties op bezoek geweest, wat was dat gezellig. Nadat Jelke weg was heeft Ties 2 uur lang onbewogen liggen slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *