Joeri en Nova!

Nova nam een loopje met de natuur en na een onderbreking van haar loopsheid van drie weken maakte ze een doorstart. Ik zocht contact met de eigenaars van Juno  en kreeg een verdrietig bericht.  Hij bleek ziek en niet meer in staat tot een dekking. Zijn baasjes hadden zich zo verheugd op de nakomelingen van hun Juno en ook wilde ze graag een pup van hem nemen. De domper was groot. Wat nu? Ik had geen reserve-reu doorgegeven aan de vereniging. Na wat rondbellen en advies te hebben ingewonnen over procedures ging ik op zoek naar een andere reu. Ik mocht niet veel tijd verliezen want Nova was bijna ontvankelijk. De emoties laaien vaak hoog op binnen drentenwereld, maar als het er echt om spant word je bijgestaan met raad en daad.

En toen was daar Joeri Jarno van Parkendijk en Bastiaan den Haan. In plaats van deze  week de vrije dagen door te brengen met zijn gezin stelde hij zijn reu en vrije tijd beschikbaar. Nova was helemaal weg van Joeri en gisteren en vandaag zijn ze “succesvol”  samen geweest.

Joeri is een mooie stoere reu en zijn gezondheidsonderzoeken zijn allemaal op orde!  De IC van dit love-duo is een opsteker voor de genenpoel, nl. 11,45% over 10 generaties en over alle generaties nog altijd onder de 20%.

Het toeval wil dat ik vorig jaar tijdens de wedstrijd te Beesd mijn aandacht werd getrokken door een vrolijke mooie reu die bij zijn baasje languit in het gras lag en hoewel zo’n dag veel eist van baas en hond namen ze de tijd voor elkaar en was de klik duidelijk zichtbaar. Ik had niet zo veel tijd om foto’s te maken want had Lennaert en Nova bij me maar heb toch foto’s gemaakt van deze lieve op het baasje gerichte reu…….en dit bleek dus Joeri te zijn!!

Joeri vorig jaar in Beesd!

Nova, Joeri en Bastaan!

Stamboom fictieve nest

(Foto 1 en 2, Michael van der Burg)

Facebooktwitterlinkedinmail

3 thoughts on “Joeri en Nova!

  1. Ik vind hem uiteraard een mooie reserve en duim heel hard Nova opneemt en dat je wens uitkomt en je gaat genieten van een mooi gezond nest !! Heel triest voor jou en de eigenaren van Juno dat je hen geen nakomeling kunt geven … ik hoop voor hem dat Juno heel snel weer opknapt.
    We duimen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *