Kennel van d’Ouw Knip

Kennel van d’Ouw Knip van Emile en Ine Gimbrère

Het is precies dertig jaar geleden dat wij onze eerste Drentsche Patrijshond kochten. Dat was Cartouche van ’t Arrêt, gefokt door Walter Klijsen. Zij is ruim 15 jaar oud geworden. Wij hebben met haar gejaagd, KNJV-diploma’s behaald en diverse veldwerkwalificaties weten te behalen. Bovenal was ze een geweldige kameraad, een echt  ‘hondje van de baas’ met een enorme will to please.
Wij besloten om af en toe een nestje te fokken, enkel als we zelf een hond wilden houden.

Cartouche kreeg uit de combinatie met Boomer van de Meerpoel een nestje van negen pups. Wij hielden zelf Comtesse van d’Ouw Knip,  een allemansvriendje en ideaal om op te leiden. Ook zij jaagde geweldig, deed het goed op veldwedstrijden, won ook een apporteerwedstrijd en verzamelde KNJV-diploma’s.

Onze derde Drent was Esprit van d’Ouw Knip (Comtesse van d’Ouw Knip x Ecu van de Kribbelkamp). Wederom een geweldige huishond en daarnaast een enthousiast jager. Het waterwerk trok haar minder, behalve als er tijdens de jacht iets van de overzijde van het water geapporteerd moest worden. Ook met haar deden we met succes veldwerk, KNJV-proeven en MAP’s. Door een auto-ongeluk moesten we te snel afscheid van haar nemen.

Caprice van ’t Arrêt (Sophie van ’t Arrêt x Norlund Darino), wederom afkomstig van Walter Klijsen en via diverse lijnen familie van onze eerdere honden, is inmiddels 10 jaar, maar jaagt nog volop mee. Ook Caprice heeft enkele KNJV-B-diploma’s  behaald en diverse veldwerkkwalificaties.

Uit de combinatie Caprice x Quibus werden in 2012 acht pups geboren. Camille van d’Ouw Knip was er een van. Zij woont bij onze goede vriend Jac van Wees, maar bleef mede op onze naam staan. Zij is veel bij ons en vormt dan samen met haar zusje Rebelle en haar moeder een prima roedel. Camille – in huis een lieve, rustige hond, ook gewend aan (klein)kinderen – is op de jacht een veel gevraagde hond, heeft diverse SJP B-diploma’s en heeft ook op het gebied van veldwerk gescoord.

Camille is op 21 november 2017 gedekt door Lennaert van Jeanny Bustin. Wij denken met Camille x Lennaert een mooie combinatie met wederom jachtkwaliteiten gevonden te hebben.
De pups van Camille zullen zoals gebruikelijk bij ons in huis opgroeien en op die wijze goed gesocialiseerd worden.

Emile & Ine Gimbrère, Jac & Gerda van Wees.

Stamboom Camille 

De inteeltcoëfficiënt van dit nestje zal een positieve impuls zijn voor de genenpoel van het ras, nl. 9,21% over 10 generaties en 19,82% over alle generaties!

LennaertXCamille fictiefnest 10 generaties