Let it snow!

Maar de sneeuw kwam wat vroeg en wachtte niet tot de Kerst maar viel ruimschoots tijdens onze Drenten wandeling afdeling Zuid!  Nu hadden we het kunnen cancelen, maar er zaten al wandelaars en drentelaars in een huisje in Vaals en kreeg ik een vroeg berichtje uit Temse bij Antwerpen…”we zijn onderweg”! Heel Nederland en België kreunde en steunde onder code oranje maar in Susteren waren om 10.30 uur vijf vlokjes gevallen. Even voelde we ons Jan Sipkema en net als hem wilde we niet de boeken in gaan als  “de” organisator zonder tocht der tochten. Oké…er kwamen afmeldingen en daar hebben we alle begrip voor, want niemand moet onnodige risico’s nemen en dat kan men zelf het beste inschatten.

Jeanne en Rick hadden hun “Wienhoes” beschikbaar gesteld en toen de eerste gasten arriveerde  werd alles wonderlijk wit. Baasjes en honden waren extra opgewonden. We hadden wel al besloten de route in te korte en niet door het bos te wandelen want we wilde toch niet onder vallende bomen terecht komen.

De erwtensoep van Rick en broodjes vielen in de smaak en goedgemutst met drenten, een Weimaraner en een grote Munsterlander gingen we op weg. Nu zeggen ze dat drenten druk zijn…maar die andere twee rassen kunnen er ook wat van. Toen ik de foto’s terugkeek zag ik op elke foto bij Nova een grijsachtige wervelwind om haar heen. Tijdens de wandeling was me dat helemaal niet opgevallen…of had ik het te druk met praten!?

Nova had ik dus mee genomen. Ja,.. ze heeft nu even een streepje voor. Als sluitpost van de groep moest ik de afgedwaalde honden en mensen weer bij de kudde brengen. Cartouche en Lennaert willen altijd graag kopwerk verrichten en vooruit lopen. Die zou ik dus uit het zicht verliezen…van Nova weet ik dat ze me geen seconden uit het oog verliest ook al doet ze even haar dingetje. Zo achteraan bungelend kon ik trots constateren wat toch een fijn hondje het is, nergens bang voor, een open opgeruimd karakter en haar ogen en neus constant bezig met de omgeving en de zomen van het bos. Haar broer Boris was ook aanwezig en je ziet zeker gelijkenis…maar hij is echt een flinke reu met een imposant hoofd. Er waren verschillende reuen en lekker ruikende teefjes. Mik, het  drentje van Jeanne en Rick is loops en die was dus niet bij de groep maar haar reuk waarde wel rond. De reuen hadden het erg druk met uitzoeken wie van de dames dat geurtje bij zich droeg. En als ze dan wat te dicht bij elkaar kwamen ontstond er een staartenparade maar tot een gevecht of schermutseling is het niet gekomen. Toffe jongens!

De korte route was lang genoeg, dat wil zeggen we waren koud en de honden modderig genoeg! Een reu, Max bezit het vermogen om ondanks alle nattigheid eruit te zien alsof hij vers en geföhnd uit een hondensalon komt geen spatje te zien op zijn mooie zelf reinigende vacht. Dampend met alle mensen en honden kropen we bij de kachel in het “Wienhoes” en raakte de raampjes al snel beslagen…

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *