Liefdesbrief!

I bet you say that to all the boys!

Op de dag dat Lando en Lennaert samen op de site van de Nederlandse Drentenvereniging staan en dit nieuwsfeit hier normaal zou prijken krijgt Lennaert een liefdesbrief, en aangezien het meisje altijd voorgaat……..Voor het nieuwsfeit gun ik de primeur aan de fokker, het Bas en Belle blog, en heb hem dan ook maar voorzien van een mooie foto!
De brief is opgetekend uit de mond van Saku door Yvonne Franssen.
Jeanny

Lieve Lennaert,

Gisteravond las ik in een tijdschrift dat mannen geen gedachten kunnen lezen, en dat de meeste mannen ook niet over telepathische of paranormale gaven beschikken. Daarom zou het fijn zijn, zo stond er geschreven, als vrouwen gewoon in duidelijke taal zouden zeggen wat ze bedoelen en wat ze willen, zodat zelfs een man hen kan begrijpen. Nu ging dat artikel natuurlijk over mensenmannen en –vrouwen, maar ik stel me voor dat voor honden misschien precies hetzelfde geldt, en daarom schrijf ik je deze brief.

Het is namelijk inmiddels alweer enkele maanden geleden dat ik mijn baasjes opdracht heb gegeven om jou te benaderen. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Ik zag je foto staan op die datingsite, www.drentschepatrijshond.org, en ik was onmiddellijk verkocht. Die stoere, maar toch ook tedere blik in je ogen vertelde me meteen dat jij voor mij de ware was.

Bij onze eerste ontmoeting bleek dat ik me niet had vergist, en ik was blij en trots dat jij mijn vriendje wilde zijn. Gelukkig deden jouw vader en mijn moeder niet moeilijk, en mochten we samen afspreken. Eerst nog met mijn moeder en een vriendinnetje erbij, maar daarna zelfs heerlijk alleen met z’n tweeën.

IMG_2114

Tijdens onze laatste wandeling vertelde je me dat je in de voorjaarsvakantie op reis zou gaan, helemaal naar Frankrijk, samen met familie en vrienden. Je enthousiaste verhalen maakten dat ik stiekem hoopte dat je me zou vragen of ik je wilde vergezellen, maar dat deed je niet. Ik hing aan je lippen toen je vertelde over de mooie omgeving en de prachtige wandelingen die je zou gaan maken, maar jij ging  – als een echte man, als ik dat artikel in dat tijdschrift mag geloven – helemaal op in je eigen verhaal en had geen oog voor de smachtende blikken die ik je toewierp. Het eind van het liedje was dan ook dat jij een paar weken geleden lekker naar Frankrijk vertrok, en ik twee weken met mijn moeder op een camping in Noord-Brabant zat.

foto all animal care

Ik geef toe dat ik me er kostelijk heb geamuseerd. Ik heb er een heleboel vrienden en vriendinnen gemaakt, en samen hebben we de grootste lol gehad. We mochten de hele dag buiten spelen of op de bank liggen, ook met modderige poten, en we bleven ’s avonds zo lang op als we maar wilden. Maar ’s nachts, als eindelijk iedereen sliep, dan dacht ik aan jou, en ik vroeg me af je me zou missen, daar in dat verre Frankrijk.

Want ik miste jou wel een beetje, lieve Lennaert, en ik had er spijt van dat ik je niet simpelweg had gevraagd om bij mij te blijven. Met ons mee te gaan. Of mij met je mee te nemen op je avontuurlijke reis.
Maar ik had destijds dat artikel nog niet gelezen, en wist dus niet dat nog geen duizend smachtende blikken of veelbetekenende gebaren van mij, jou zouden doen inzien dat ik graag bij je wilde zijn in de vakantie.

Enfin, volgende week zien we elkaar weer, en daar verheug ik me erg op. Dus, hoewel het volgens het tijdschrift dat ik las volkomen normaal en begrijpelijk zou zijn als ik dat wél deed, zal ik niet mokken, en ook niet zeuren over je gebrek aan inlevingsvermogen. We maken er gewoon een gezellige middag van!

Liefs, Saku

P.S. Ik zag dat je nog steeds een profiel hebt op die datingsite, maar… je hebt mij nu toch??

https://www.youtube.com/watch?v=Rr11FXnriF0

Facebooktwitterlinkedinmail

9 thoughts on “Liefdesbrief!

 1. Lieve Saku, in juli zit ik alweer frankrijk, en heb ik me niet laten ontvallen dat we in een groot huis zitten…..

 2. Is het niet de taak van de ouders van toe te zien op de amoureuze uitspattingen van hun kroost ? Hera zal haar taak in elk geval volgende week ook wel ten volle ter harte nemen. Zeker na zulk een “smachtende” liefdesbrief…

 3. Lieve Saku,
  Hoe vind je dat nou dat jouw liefdesverklaring aan mijn broer zomaar op het grote www is beland? Een beetje privacy is blijkbaar niet voor jou weggelegd. Trouwens, even een waarschuwing: Ik heb gehoord dat mijn broer waarschijnlijk nog wel eens wisselende kontakten zal hebben…… Hecht je niet te veel aan hem…..

  Lieve groetjes van je aanstaande schoonzusje Lobke.

  • Nou Lobke, maak je geen zorgen hoor! Ik heb Lennaert vandaag gevraagd wat jij met deze opmerking zou kunnen bedoelen, en hij had geen idee!
   “Wat er ook gebeurt,” verzekerde hij me, “en wat men ook zal beweren, ik hou alleen van jou!”
   Dus… wat wil een teefje nog meer?!

   Liefs, Saku

 4. Lieve Lennaert en lieve Saku

  Haha, geweldig dit…zo’n brief(of eerder een open boek) is zelfs voor een man moeilijk te weerstaan denk ik…ik zou het er iig wel heel warm van krijgen denk ik.
  geniet van elkaar bofferts!

  groetjes van je halfbroer Juno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *